Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

Mjölksyrningskurs

Mjölksyrningskurs

Lär dig bevara grönsaker på gammalt vis genom mjölksyrejäsning. Både lätt, gott och otroligt nyttigt - framtidens mat!


Ledare:
Ledare är Tim Öhlund som har odlat grönsaker i över 30 år. Han mjölksyrejäser gurka, kål och morötter varje år. Tim säljer till lokala lanthandlar samt på marknader i bl.a. Uppsala. Han gör även egen miso som är en japansk buljong gjord på fermenterade sojabönor och var även en av de som introducerade tofu i Sverige.

Lokal:
Kursen har tidigare hållits hos ledaren på Djurby Gård, (Litslena Djurby Gård) tre söndagar mellan 14-16.15. Plats, datum och tid kan dock justeras efter gruppens önskemål.

Pris:
500kr plus materialkostnad (inköp av grönsaker). Medtag liten konserveringsburk (med gummiring) till varje tillfälle.

Tims hemsida/blogg:
https://timogarden.wordpress.com/

Kontakt

Joel Öhlund
Verksamhetsutvecklare och webbansvarig
Enköping
joel.ohlund@studieframjandet.se
0171-15 14 02

Lär dig bevara grönsaker på gammalt vis genom mjölksyrejäsning. Både lätt, gott och otroligt nyttigt - framtidens mat!


Ledare:
Ledare är Tim Öhlund som har odlat grönsaker i över 30 år. Han mjölksyrejäser gurka, kål och morötter varje år. Tim säljer till lokala lanthandlar samt på marknader i bl.a. Uppsala. Han gör även egen miso som är en japansk buljong gjord på fermenterade sojabönor och var även en av de som introducerade tofu i Sverige.

Lokal:
Kursen har tidigare hållits hos ledaren på Djurby Gård, (Litslena Djurby Gård) tre söndagar mellan 14-16.15. Plats, datum och tid kan dock justeras efter gruppens önskemål.

Pris:
500kr plus materialkostnad (inköp av grönsaker). Medtag liten konserveringsburk (med gummiring) till varje tillfälle.

Tims hemsida/blogg:
https://timogarden.wordpress.com/

Joel Öhlund Verksamhetsutvecklare och webbansvarig