• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Odla din jord och din mat

Alla kan lära sig att odla, både på balkong, kolonilott eller i en stor trädgård. Genom att odla våra egna grönsaker ökar vi vår matsäkerhet. I Sverige finns 2,6 miljoner trädgårdar som har en produktionspotential för att producera över 700 000 ton ätliga grödor. En betydande reservkapacitet för livsmedelsproduktion

Denna viktiga nybörjarkurs ger dig kunskaper i att odla dina grönsaker på ett miljövänligt och hållbart sätt.  Genom att odla din egen mat bidrar du till att minska klimatpåverkan, att främja den biologiska mångfalden.
Att odla sin egen mat ökar välbefinnandet på så många sätt.
Kursen har stort fokus på jorden vi odlar i, det naturliga kretsloppet och hur vi kan odla själva jorden och ta hand om den på ett hållbart sätt.

Kursinnehåll

•Livet i jorden
•Anlägga nytt land - läge - metod - limpa
•Planera skiften - växelbruk
•Täckodling
•Sådd
•Förkultivering / Avhärdning
•Kompostering / Bokashi
•Gödning
•Samodling
•Biokol
•Gröngödning
•Jordar
•Bevattning
•Fröodling


Kursavgift

I kurskostnaden om 600 kr ingår kurslitteraturen samt medlemskap i FOBO. Länk till FOBO och dessutom en prenumeration på Odlaren som kommer ut 4 gånger per år, med bland annatartiklar om ekologisk odling, odlar- och trädgårdsreportage, hälsosam mat, forskning och miljö.

Kursledare är Marek Rolenec som odlat grönsaker för självhushåll i 13 år. Marek arbetar med organisk-biologisk odling och sitter i styrelsen för FOBO Förbundet Organisk-Biologisk Odling och FOR Fritidsodlingens Riksorganisation.

#djurnaturmiljöstockholm #odlingochträdgårdStockholm #hållbarhetstockholm #kurserht22Stockholm #jord

 

 

Kontakt

Ingrid Rogblad
Verksamhetsutvecklare natur, trädgård och miljö
Stockholm
ingrid.rogblad@studieframjandet.se
08-555 352 25

Alla kan lära sig att odla, både på balkong, kolonilott eller i en stor trädgård. Genom att odla våra egna grönsaker ökar vi vår matsäkerhet. I Sverige finns 2,6 miljoner trädgårdar som har en produktionspotential för att producera över 700 000 ton ätliga grödor. En betydande reservkapacitet för livsmedelsproduktion

Denna viktiga nybörjarkurs ger dig kunskaper i att odla dina grönsaker på ett miljövänligt och hållbart sätt.  Genom att odla din egen mat bidrar du till att minska klimatpåverkan, att främja den biologiska mångfalden.
Att odla sin egen mat ökar välbefinnandet på så många sätt.
Kursen har stort fokus på jorden vi odlar i, det naturliga kretsloppet och hur vi kan odla själva jorden och ta hand om den på ett hållbart sätt.

Kursinnehåll

•Livet i jorden
•Anlägga nytt land - läge - metod - limpa
•Planera skiften - växelbruk
•Täckodling
•Sådd
•Förkultivering / Avhärdning
•Kompostering / Bokashi
•Gödning
•Samodling
•Biokol
•Gröngödning
•Jordar
•Bevattning
•Fröodling


Kursavgift

I kurskostnaden om 600 kr ingår kurslitteraturen samt medlemskap i FOBO. Länk till FOBO och dessutom en prenumeration på Odlaren som kommer ut 4 gånger per år, med bland annatartiklar om ekologisk odling, odlar- och trädgårdsreportage, hälsosam mat, forskning och miljö.

Kursledare är Marek Rolenec som odlat grönsaker för självhushåll i 13 år. Marek arbetar med organisk-biologisk odling och sitter i styrelsen för FOBO Förbundet Organisk-Biologisk Odling och FOR Fritidsodlingens Riksorganisation.

#djurnaturmiljöstockholm #odlingochträdgårdStockholm #hållbarhetstockholm #kurserht22Stockholm #jord

 

 

Ingrid Rogblad Verksamhetsutvecklare natur, trädgård och miljö

Liknande kurser inom Odling i Stockholms län