• Välj län: Hela Sverige
  Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Sagornas skog

Lördagen den 5 september förvandlas Årbyskogen utanför Eskilstuna till Sagornas skog och befolkas av några av de naturväsen vi trodde på förr i tiden. Kom och möt vallpigan som blev bergtagen av Bergakungen, se älvorna dansa i dimman, hör Näcken spela i den djupaste skogen och se upp för Skogsrået och den hemska Maran...

Sagornas skog är ett familjearrangemang, som både rymmer spännande berättelser, kunskap och fantasi. Det kostar ingenting att delta.

Sagornas skog börjar vid Årbystugan. Därifrån följer vi en gångväg genom skogen där det går att ta sig fram med barnvagn. Sträckan är ungefär 1,5 kilometer. Med stopp för att lyssna till berättelser längs vägen tar det drygt en timme att gå.
Vandringen genom Sagornas skog sker gruppvis. På grund av coronapandemin begränsar vi antalet deltagare i varje grupp till 20 personer, vuxna och barn. Det innebär att man måste anmäla sig i förväg.
Arrangemanget pågår mellan 13 och 16 och vi skickar ut en ny grupp på stigen var 20:e minut. För att undvika långa väntetider och att det samlas för många personer vid Årbystugan så behöver du anmäla dig till någon av följande tidpunkter:

13.00
13.20
13.40
14.00
14.20
14.40
15.00
15.20


Anmälan sker via mail till Lena Wistrand, lena.wistrand@studieframjandet.se. Ange namn, antalet personer, vilken tid ni vill komma och en postadress dit vi skickar biljetterna. Biljettsläpp: 10 augusti.

Det är väldigt viktigt att alla tar sitt ansvar för att förhindra smittspridning. Om du eller dina barn har förkylningssymptom eller inte mår bra - stanna hemma! Håll avstånd till varandra och var noga med handhygienen. Det kommer att finnas handsprit vid Årbystugan, men ta gärna med egna våtsevetter och handsprit.

 • Text: Lena Wistrand
 • Senast ändrad: 29 april 2020
 • Publiceringsdatum: 27 november 2019