Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Tillverka din egen grillost

En tallrik med grillost och grönsaker

Tillverka din egen grillost

Lär dig att tillverka din egen grillost tillsammans med fäbodbonden Tin Gumuns från Rättvik.

Grillost är det svenska namnet för halloumi. Den klassiska cypriotiska halluomin görs oftast på en blandning av får- och getmjölk. Svensk grillost görs oftast på komjölk. Under den här kursen går vi teoretiskt igenom den process som förvandlar mjölk till ost och mer specifikt hur man tillverkar grillost på ett hygieniskt och säkert sätt. Sedan går vi praktiskt igenom samma sak och tillverkar vår egen grillost. Självklart får du med dig din ost hem.

Kursdatum: lördag 25 oktober

Plats: Nyhemsskolans hemkunskapssal

Kursledare: Tin Gumuns, som driver Karl-Tövåsens levande fäbod utanför Rättvik

Anmälan: senast 17 oktober

Kontakt

Lena Wistrand
Folkbildningsutvecklare, Profilområdesansvarig Miljö
Katrineholm
lena.wistrand@studieframjandet.se
016-15 93 23

Lär dig att tillverka din egen grillost tillsammans med fäbodbonden Tin Gumuns från Rättvik.

Anmäl dig

Grillost är det svenska namnet för halloumi. Den klassiska cypriotiska halluomin görs oftast på en blandning av får- och getmjölk. Svensk grillost görs oftast på komjölk. Under den här kursen går vi teoretiskt igenom den process som förvandlar mjölk till ost och mer specifikt hur man tillverkar grillost på ett hygieniskt och säkert sätt. Sedan går vi praktiskt igenom samma sak och tillverkar vår egen grillost. Självklart får du med dig din ost hem.

Kursdatum: lördag 25 oktober

Plats: Nyhemsskolans hemkunskapssal

Kursledare: Tin Gumuns, som driver Karl-Tövåsens levande fäbod utanför Rättvik

Anmälan: senast 17 oktober

Kontakt

Lena Wistrand
Lena Wistrand Verksamhetsutvecklare
Skicka e-post
016-15 93 23

Liknande kurser inom Matlagning i Södermanlands län