• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Lär dig göra koreansk kimchi

Kimchi är Koreas nationalrätt, en uråldrig metod att fermentera grönsaker. Under den här kursen provar vi tre olika recept.

Det äldsta skriftliga omnämnandet av kimchi är mellan 2 600 och 3 000 år gammalt, nedtecknat i den kinesiska poesisamlingen Sångernas bok. Kimchi-museet i Seoul har dokumenterat 187 historiska och nutida varianter av den koreanska nationalrätten.
Under den här kursen provar vi på tre olika recept: klassisk koreansk kimchi på salladskål, rättikskimchi på daikonrättika, samt Adrianas prisbelönta vitkålskimchi.
Du kommer att få med dig tre glasburkar med kimchi hem. Grönsaker, cirka 3 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften.

Mjölksyrajäsning är en klimatvänlig konserveringsmetod, kräver inga speciella lagringsförutsättningar och har lång hållbarhet. Råvarorna kan odlas i Sverige. Att mjölksyra sina egna grönsaker är alltså både klimatsmart, energieffektivt och ekonomiskt. 

Tid: söndag 15 oktober klockan 11-17
Plats: Studiefrämjandets lokaler på Källgatan 3A i Strängnäs
Kursledare: Adriana Jerlström-Maj, som driver företaget Bergslagens Grönsaksförädling och bland annat vunnit guld för sin kimchi under SM i mathantverk
Anmälan: senast 8 oktober 

#höstenskurser2023

Kontakt

Lena Wistrand
Verksamhetsutvecklare
Katrineholm
lena.wistrand@studieframjandet.se
016-15 93 23

Kimchi är Koreas nationalrätt, en uråldrig metod att fermentera grönsaker. Under den här kursen provar vi tre olika recept.

Anmäl dig

Det äldsta skriftliga omnämnandet av kimchi är mellan 2 600 och 3 000 år gammalt, nedtecknat i den kinesiska poesisamlingen Sångernas bok. Kimchi-museet i Seoul har dokumenterat 187 historiska och nutida varianter av den koreanska nationalrätten.
Under den här kursen provar vi på tre olika recept: klassisk koreansk kimchi på salladskål, rättikskimchi på daikonrättika, samt Adrianas prisbelönta vitkålskimchi.
Du kommer att få med dig tre glasburkar med kimchi hem. Grönsaker, cirka 3 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften.

Mjölksyrajäsning är en klimatvänlig konserveringsmetod, kräver inga speciella lagringsförutsättningar och har lång hållbarhet. Råvarorna kan odlas i Sverige. Att mjölksyra sina egna grönsaker är alltså både klimatsmart, energieffektivt och ekonomiskt. 

Tid: söndag 15 oktober klockan 11-17
Plats: Studiefrämjandets lokaler på Källgatan 3A i Strängnäs
Kursledare: Adriana Jerlström-Maj, som driver företaget Bergslagens Grönsaksförädling och bland annat vunnit guld för sin kimchi under SM i mathantverk
Anmälan: senast 8 oktober 

#höstenskurser2023

Kontakt

Lena Wistrand
Lena Wistrand Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Odling i Södermanlands län