Lär dig göra koreansk kimchi
Lär dig göra koreansk kimchi
Kimchi är Koreas nationalrätt, en uråldrig metod att fermentera grönsaker. Under den här kursen provar vi tre olika recept.
Det äldsta skriftliga omnämnandet av kimchi är mellan 2 600 och 3 000 år gammalt, nedtecknat i den kinesiska poesisamlingen Sångernas bok. Kimchi-museet i Seoul har dokumenterat 187 historiska och nutida varianter av den koreanska nationalrätten.
Under den här kursen provar vi på tre olika recept: klassisk koreansk kimchi på salladskål, rättikskimchi på daikonrättika, samt Adrianas prisbelönta vitkålskimchi.
Du kommer att få med dig tre glasburkar med kimchi hem. Grönsaker, cirka 3 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften.
Mjölksyrajäsning är en klimatvänlig konserveringsmetod, kräver inga speciella lagringsförutsättningar och har lång hållbarhet. Råvarorna kan odlas i Sverige. Att mjölksyra sina egna grönsaker är alltså både klimatsmart, energieffektivt och ekonomiskt.
Tid: söndag 15 oktober klockan 11-17
Plats: Studiefrämjandets lokaler på Källgatan 3A i Strängnäs
Kursledare: Adriana Jerlström-Maj, som driver företaget Bergslagens Grönsaksförädling och bland annat vunnit guld för sin kimchi under SM i mathantverk
Anmälan: senast 8 oktober
#höstenskurser2023
Kontakt
Lena Wistrand
Verksamhetsutvecklare
Katrineholm
lena.wistrand@studieframjandet.se
016-15 93 23