• Välj län: Hela Sverige
    Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Lär dig göra koreansk kimchi

Kimchi är Koreas nationalrätt, en uråldrig metod att fermentera grönsaker. Under den här kursen provar vi tre olika recept.

Det äldsta skriftliga omnämnandet av kimchi är mellan 2 600 och 3 000 år gammalt, nedtecknat i den kinesiska poesisamlingen Sångernas bok. Kimchi-museet i Seoul har dokumenterat 187 historiska och nutida varianter av den koreanska nationalrätten.
Under den här kursen provar vi på tre olika recept: klassisk koreansk kimchi på salladskål, rättikskimchi på daikonrättika, samt Adrianas prisbelönta vitkålskimchi.
Du kommer att få med dig tre glasburkar med kimchi hem. Grönsaker, cirka 3 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften.

Tid: söndag 3 april klockan 11-17
Plats: Studiefrämjandets lokaler, Västeråsvägen 90, Eskilstuna
Kursledare: Adriana Jerlström-Maj, driver företaget Bergslagens Grönsaksförädling och har bland annat vunnit guld för sin kimchi under SM i mathantverk
Anmälan: senast 28 mars direkt på webben eller via mail till lena.wistrand@studieframjandet.se. Om du anmäler dig via mail ange personnummer och mobilnummer.

Kontakt

Lena Wistrand
Verksamhetsutvecklare
Eskilstuna
lena.wistrand@studieframjandet.se
016-15 93 23

Kimchi är Koreas nationalrätt, en uråldrig metod att fermentera grönsaker. Under den här kursen provar vi tre olika recept.

Anmäl dig

Det äldsta skriftliga omnämnandet av kimchi är mellan 2 600 och 3 000 år gammalt, nedtecknat i den kinesiska poesisamlingen Sångernas bok. Kimchi-museet i Seoul har dokumenterat 187 historiska och nutida varianter av den koreanska nationalrätten.
Under den här kursen provar vi på tre olika recept: klassisk koreansk kimchi på salladskål, rättikskimchi på daikonrättika, samt Adrianas prisbelönta vitkålskimchi.
Du kommer att få med dig tre glasburkar med kimchi hem. Grönsaker, cirka 3 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften.

Tid: söndag 3 april klockan 11-17
Plats: Studiefrämjandets lokaler, Västeråsvägen 90, Eskilstuna
Kursledare: Adriana Jerlström-Maj, driver företaget Bergslagens Grönsaksförädling och har bland annat vunnit guld för sin kimchi under SM i mathantverk
Anmälan: senast 28 mars direkt på webben eller via mail till lena.wistrand@studieframjandet.se. Om du anmäler dig via mail ange personnummer och mobilnummer.

Lena Wistrand Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Odling i Södermanlands län