• Välj län: Hela Sverige
    Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Lär dig tillverka naturvin

Tillsammans med författaren, odlaren och vintillverkaren Peter Streijffert får du lära dig hur du tillverkar naturvin av produkter från din egen trädgård, odling eller skog.

Naturvin tillverkas enbart av råvaror från din egen trädgård med tillsats av socker, vatten och vildjäst som finns naturligt i omgivningen. Under den här kursen går vi igenom hela processen, från att sätta en vinsats till buteljering och lagring. Vi pratar också mycket om olika smaker och hur man kan justera smaken på vinet under processens gång.

Det här är en kurs för dig som vill lära dig ännu en metod för att ta tillvara det som växer i din trädgård och som kanske är svårt att använda på annat sätt, till exempel fallfrukt.

Kursledaren Peter Streijffert är författare, kock, odlare och vinmakare. Han har bland annat skrivit de prisade böckerna Smak och Vego&Vin - båda utsedda till årets kokböcker mat &dryck i kombination. Han är också ansvarig för Hammarbys Klimatpositiva odling.

Kursstart: 17 augusti klockan 18.30. Kursen ges via zoom och du behöver ha en dator ellersurfplatta med kamera och mikrofon samt stabil uppkoppling. Länk till kursen skickas ut veckan före kursstart.

Anmälan: senast 10 augusti.

Kontakt

Lena Wistrand
Verksamhetsutvecklare
Eskilstuna
lena.wistrand@studieframjandet.se
016-15 93 23

Tillsammans med författaren, odlaren och vintillverkaren Peter Streijffert får du lära dig hur du tillverkar naturvin av produkter från din egen trädgård, odling eller skog.

Anmäl dig

Naturvin tillverkas enbart av råvaror från din egen trädgård med tillsats av socker, vatten och vildjäst som finns naturligt i omgivningen. Under den här kursen går vi igenom hela processen, från att sätta en vinsats till buteljering och lagring. Vi pratar också mycket om olika smaker och hur man kan justera smaken på vinet under processens gång.

Det här är en kurs för dig som vill lära dig ännu en metod för att ta tillvara det som växer i din trädgård och som kanske är svårt att använda på annat sätt, till exempel fallfrukt.

Kursledaren Peter Streijffert är författare, kock, odlare och vinmakare. Han har bland annat skrivit de prisade böckerna Smak och Vego&Vin - båda utsedda till årets kokböcker mat &dryck i kombination. Han är också ansvarig för Hammarbys Klimatpositiva odling.

Kursstart: 17 augusti klockan 18.30. Kursen ges via zoom och du behöver ha en dator ellersurfplatta med kamera och mikrofon samt stabil uppkoppling. Länk till kursen skickas ut veckan före kursstart.

Anmälan: senast 10 augusti.

Lena Wistrand Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Odling i Södermanlands län