Lär dig göra koreansk kimchi
Kimchi är Koreas nationalrätt, en uråldrig metod att fermentera grönsaker. Under den här kursen provar vi tre olika recept.
Det äldsta skriftliga omnämnandet av kimchi är mellan 2 600 och 3 000 år gammalt, nedtecknat i den kinesiska poesisamlingen Sångernas bok. Kimchi-museet i Seoul har dokumenterat 187 historiska och nutida varianter av den koreanska nationalrätten.
Under den här kursen provar vi på tre olika recept: klassisk koreansk kimchi på salladskål, rättikskimchi på daikonrättika, samt Adrianas prisbelönta vitkålskimchi.
Du kommer att få med dig tre glasburkar med kimchi hem. Grönsaker, cirka 3 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften.
Tid: söndag 18 april klockan 11-17
Plats: Studiefrämjandets lokaler, Lokstallet, Mariedalsvägen 2, Gnesta
Kursledare: Adriana Jerlström-Maj, driver företaget Bergslagens Grönsaksförädling och har bland annat vunnit guld för sin kimchi under SM i mathantverk
Anmälan: senast 10 april direkt på webben eller via mail till lena.wistrand@studieframjandet.se
Kontakt
Lena Wistrand
Verksamhetsutvecklare
Eskilstuna
lena.wistrand@studieframjandet.se
016-15 93 23