Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

  • Välj län: Hela Sverige
    Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Lär dig göra koreansk kimchi

Lär dig göra koreansk kimchi

Kimchi är Koreas nationalrätt, en uråldrig metod att fermentera grönsaker. Under den här kursen provar vi tre olika recept.

Det äldsta skriftliga omnämnandet av kimchi är mellan 2 600 och 3 000 år gammalt, nedtecknat i den kinesiska poesisamlingen Sångernas bok. Kimchi-museet i Seoul har dokumenterat 187 historiska och nutida varianter av den koreanska nationalrätten.
Under den här kursen provar vi på tre olika recept: klassisk koreansk kimchi på salladskål, rättikskimchi på daikonrättika, samt Adrianas prisbelönta vitkålskimchi.
Du kommer att få med dig tre glasburkar med kimchi hem. Grönsaker, cirka 3 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften.

Tid: söndag 15 november klockan 11-17
Plats: Studiefrämjandets lokaler i Lokstallet, Margretedalsvägen 2, Gnesta
Kursledare: Adriana Jerlström-Maj, driver företaget Bergslagens Grönsaksförädling och har bland annat vunnit guld för sin kimchi under SM i mathantverk
Anmälan: senast 7 novembe direkt på webben eller via mail till lena.wistrand@studieframjandet.se

Kontakt

Lena Wistrand
Studiehandläggare
Eskilstuna
lena.wistrand@studieframjandet.se
016-15 93 23

Kimchi är Koreas nationalrätt, en uråldrig metod att fermentera grönsaker. Under den här kursen provar vi tre olika recept.

Anmäl dig

Det äldsta skriftliga omnämnandet av kimchi är mellan 2 600 och 3 000 år gammalt, nedtecknat i den kinesiska poesisamlingen Sångernas bok. Kimchi-museet i Seoul har dokumenterat 187 historiska och nutida varianter av den koreanska nationalrätten.
Under den här kursen provar vi på tre olika recept: klassisk koreansk kimchi på salladskål, rättikskimchi på daikonrättika, samt Adrianas prisbelönta vitkålskimchi.
Du kommer att få med dig tre glasburkar med kimchi hem. Grönsaker, cirka 3 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften.

Tid: söndag 15 november klockan 11-17
Plats: Studiefrämjandets lokaler i Lokstallet, Margretedalsvägen 2, Gnesta
Kursledare: Adriana Jerlström-Maj, driver företaget Bergslagens Grönsaksförädling och har bland annat vunnit guld för sin kimchi under SM i mathantverk
Anmälan: senast 7 novembe direkt på webben eller via mail till lena.wistrand@studieframjandet.se

Lena Wistrand Studiehandläggare

Liknande kurser inom Odling i Södermanlands län

Odling- kurser, studiecirklar & evenemang (15 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Studiecirkel/kurs: Vinterodling med MaryAnn FargoMer info Björkvik 2020-08-15 lördag 09:30 - 16:00 2 1 200 krMer info
Utflykt: Utflykt till Börje Remstams trädgård RyningsbergMer info Husby-rekarne 2020-08-15 lördag 13:00 - 15:00 0 GratisMer info
Studiecirkel/kurs: Vinterodling med MaryAnn FargoMer info Björkvik 2020-08-16 söndag 09:30 - 16:00 2 1 200 krMer info
Utflykt: Trädgårdsbesök hos Christina och Hugo NömmMer info Eskilstuna 2020-08-20 torsdag 13:00 - 15:00 0 GratisMer info
Utflykt: Utflykt till VackebolMer info Eskilstuna 2020-08-20 torsdag 18:00 - 21:00 0 GratisMer info