Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

  • Välj län: Hela Sverige
    Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Mjölksyrning av grönsaker - grundkurs i Gnesta

Mjölksyrning av grönsaker - grundkurs i Gnesta

Lär dig mathantverket att förädla grönsaker med hjälp av mjölksyrajäsning/fermentering.

Mjölksyning av grönsaker är en förädlings- och konserveringsmetod med gamla anor, långt innan konservburkar och frysar intog våra skafferier och kök.
Under kursen får du lära dig grunderna för mjölksyrajäsning, både teoretiskt och praktiskt. Vi syrar kål och rotfrukter och provar olika kryddningar. Du får lära dig hur man syrar steg för steg, vilka ingredienser/parametrar som måste ingå och hur processen i burkarna fortskrider innan det blir en färdig produkt.
Mjölksyrajäsning är en klimatvänlig konserveringsmetod och kräver inga speciella lagringsförutsättningar. Det tar tid innan du kan smaka på dessa goda och nyttiga produkter, men sedan har de en mycket lång hållbarhet.
Vi samtalar också om sambanden mellan fermenterad mat och hälsa utifrån traditionell erfarenhet och senaste forskningsrön.
Du kommer att få med dig tre glasburkar med olika syrade grönsaker hem. Grönsaker, cirka 3 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften.

Tid: söndag 8 mars klockan 10-16
Plats: Studiefrämjandet, Margretedalsvägen 2 i Gnesta
Kursledare: Adriana Jerlström-Maj, driver företaget Bergslagens Grönsaksförädling och har bland annat vunnit guld för sin kimchi under SM i mathantverk
Anmälan: senast 1 mars direkt på webben eller via mail till lena.wistrand@studieframjandet.se

Kontakt

Lena Wistrand
Studiehandläggare
Eskilstuna
lena.wistrand@studieframjandet.se
016-15 93 23

Lär dig mathantverket att förädla grönsaker med hjälp av mjölksyrajäsning/fermentering.

Anmäl dig

Mjölksyning av grönsaker är en förädlings- och konserveringsmetod med gamla anor, långt innan konservburkar och frysar intog våra skafferier och kök.
Under kursen får du lära dig grunderna för mjölksyrajäsning, både teoretiskt och praktiskt. Vi syrar kål och rotfrukter och provar olika kryddningar. Du får lära dig hur man syrar steg för steg, vilka ingredienser/parametrar som måste ingå och hur processen i burkarna fortskrider innan det blir en färdig produkt.
Mjölksyrajäsning är en klimatvänlig konserveringsmetod och kräver inga speciella lagringsförutsättningar. Det tar tid innan du kan smaka på dessa goda och nyttiga produkter, men sedan har de en mycket lång hållbarhet.
Vi samtalar också om sambanden mellan fermenterad mat och hälsa utifrån traditionell erfarenhet och senaste forskningsrön.
Du kommer att få med dig tre glasburkar med olika syrade grönsaker hem. Grönsaker, cirka 3 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften.

Tid: söndag 8 mars klockan 10-16
Plats: Studiefrämjandet, Margretedalsvägen 2 i Gnesta
Kursledare: Adriana Jerlström-Maj, driver företaget Bergslagens Grönsaksförädling och har bland annat vunnit guld för sin kimchi under SM i mathantverk
Anmälan: senast 1 mars direkt på webben eller via mail till lena.wistrand@studieframjandet.se

Lena Wistrand Studiehandläggare

Liknande kurser inom Odling i Södermanlands län

Odling- kurser, studiecirklar & evenemang (4 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Studiecirkel/kurs: Permakultur i trädgården - grundkurs i KatrineholmMer info Katrineholm 2020-02-12 onsdag 18:30 - 21:00 7 950 krMer info
Föreläsning: 40 år av täckodling - så skapas en lustgårdMer info Eskilstuna 2020-02-20 torsdag 18:30 - 20:30 0 GratisMer info
Studiecirkel/kurs: Täckodling med Börje RemstamMer info Eskilstuna 2020-03-07 lördag 10:00 - 14:00 4 800 krMer info
Studiecirkel/kurs: Mjölksyrning av grönsaker - grundkurs i GnestaMer info Gnesta 2020-03-08 söndag 10:00 - 16:00 1 950 krMer info