Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

  • Välj län: Hela Sverige
    Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Mjölksyrning av grönsaker - fördjupningskurs i Flen

Mjölksyrning av grönsaker - fördjupningskurs i Flen

Under fördjupningskursen fokuserar vi på koreansk kimchi och fördjupar våra kunskaper om smak och konsistens.

Vi fördjupar vår kunskap  i att mjölksyra grönsaker genom att tillverka två olika varianter av koreansk kimchi. Under kvällen diskuterar vi samtidigt syrade grönsaksprodukter utifrån egna erfarenheter och fördjupar diskussionen om hållbarhet/förvaring/temperatur både under beredning och vid förvaring. Vi diskuterar vad som blivit gott och när det blivit mindre gott.
Varje deltagare bör ha med sig minst en egentillverkad mjölksyrad produkt som vi smakar på och diskuterar utifrån bland annat arom, textur och doft. Vi gör på det sättet en smakresa genom deltagarnas olika husfloror.

I kursavgiften ingår de grönsaker, kryddor och burkar som behövs för att tillverka produkterna. Förutom kimchi får du också med dig ett digert recepthäfte  med hem.

Kursledaren Adriana Jerlström Maj har en gedigen utbildning i mjölksyrning och vann hösten 2018 guld under SM i mathantverk för sin tanggunkimchi.

Tid: torsdag 24 oktober klockan 17-21
Plats: Studiefrämjandet i Flen, Götgatan 4
Anmälan: senast 18 oktober på webben eller via mail till lena.wistrand@studieframjandet.s

 

Kontakt

Lena Wistrand
Studiehandläggare
Eskilstuna
lena.wistrand@studieframjandet.se
016-15 93 23

Under fördjupningskursen fokuserar vi på koreansk kimchi och fördjupar våra kunskaper om smak och konsistens.

Anmäl dig

Vi fördjupar vår kunskap  i att mjölksyra grönsaker genom att tillverka två olika varianter av koreansk kimchi. Under kvällen diskuterar vi samtidigt syrade grönsaksprodukter utifrån egna erfarenheter och fördjupar diskussionen om hållbarhet/förvaring/temperatur både under beredning och vid förvaring. Vi diskuterar vad som blivit gott och när det blivit mindre gott.
Varje deltagare bör ha med sig minst en egentillverkad mjölksyrad produkt som vi smakar på och diskuterar utifrån bland annat arom, textur och doft. Vi gör på det sättet en smakresa genom deltagarnas olika husfloror.

I kursavgiften ingår de grönsaker, kryddor och burkar som behövs för att tillverka produkterna. Förutom kimchi får du också med dig ett digert recepthäfte  med hem.

Kursledaren Adriana Jerlström Maj har en gedigen utbildning i mjölksyrning och vann hösten 2018 guld under SM i mathantverk för sin tanggunkimchi.

Tid: torsdag 24 oktober klockan 17-21
Plats: Studiefrämjandet i Flen, Götgatan 4
Anmälan: senast 18 oktober på webben eller via mail till lena.wistrand@studieframjandet.s

 

Lena Wistrand Studiehandläggare

Liknande kurser inom Odling i Södermanlands län

Odling- kurser, studiecirklar & evenemang (7 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Studiecirkel/kurs: Mjölksyrning av grönsaker - fördjupningskurs i FlenMer info Flen 2019-10-24 torsdag 17:00 - 21:00 1 650 krMer info
Föreläsning: Trädgårdsföreläsning med Lena SiöwallMer info Eskilstuna 2019-10-24 torsdag 18:30 - 22:00 0 GratisMer info
Studiecirkel/kurs: Från T-shirt till trädgårdsskulpturMer info Flen 2019-11-07 torsdag 18:00 - 20:15 3 670 krMer info
Utflykt: Besök i Wexthuset i EnhörnaMer info Enhörna 2019-11-09 lördag 10:00 - 13:00 0 GratisMer info
Studiecirkel/kurs: Mjölksyrning av grönsaker - grundkurs SträngnäsMer info Strängnäs 2019-11-10 söndag 11:00 - 17:00 1 900 krMer info