Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

Mjölksyrning av grönsaker - grundkurs i Katrineholm

Mjölksyrning av grönsaker - grundkurs i Katrineholm

Lär dig mathantverket att förädla grönsaker med hjälp av mjölksyrajäsning/fermentering.

Mjölksyning av grönsaker är en förädlings- och konserveringsmetod med gamla anor, långt innan konservburkar och frysar intog våra skafferier och kök.
Under kursen får du lära dig grunderna för mjölksyrajäsning, både teoretiskt och praktiskt. Vi syrar kål och rotfrukter och provar olika kryddningar. Du får lära dig hur man syrar steg för steg, vilka ingredienser/parametrar som måste ingå och hur processen i burkarna fortskrider innan det blir en färdig produkt.
Mjölksyrajäsning är en klimatvänlig konserveringsmetod och kräver inga speciella lagringsförutsättningar. Det tar tid innan du kan smaka på dessa goda och nyttiga produkter, men sedan har de en mycket lång hållbarhet.
Vi samtalar också om sambanden mellan fermenterad mat och hälsa utifrån traditionell erfarenhet och senaste forskningsrön.
Du kommer att få med dig tre glasburkar med olika syrade grönsaker hem. Grönsaker, cirka 3 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften.
Kursledaren Adriana Jerlström-Maj vann i hösten 2018 guld för sin kimchi under SM i mathantverk.

Tid: söndag 1 december klockan 11-17
Plats: Studiefrämjandet i Katrineholm, Köpmangatan
Anmälan: direkt på webben eller via mail till lena.wistrand@studieframjandet.se

Kontakt

Lena Wistrand
Studiehandläggare
Eskilstuna
lena.wistrand@studieframjandet.se
016-15 93 23

Lär dig mathantverket att förädla grönsaker med hjälp av mjölksyrajäsning/fermentering.

Anmäl dig

Mjölksyning av grönsaker är en förädlings- och konserveringsmetod med gamla anor, långt innan konservburkar och frysar intog våra skafferier och kök.
Under kursen får du lära dig grunderna för mjölksyrajäsning, både teoretiskt och praktiskt. Vi syrar kål och rotfrukter och provar olika kryddningar. Du får lära dig hur man syrar steg för steg, vilka ingredienser/parametrar som måste ingå och hur processen i burkarna fortskrider innan det blir en färdig produkt.
Mjölksyrajäsning är en klimatvänlig konserveringsmetod och kräver inga speciella lagringsförutsättningar. Det tar tid innan du kan smaka på dessa goda och nyttiga produkter, men sedan har de en mycket lång hållbarhet.
Vi samtalar också om sambanden mellan fermenterad mat och hälsa utifrån traditionell erfarenhet och senaste forskningsrön.
Du kommer att få med dig tre glasburkar med olika syrade grönsaker hem. Grönsaker, cirka 3 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften.
Kursledaren Adriana Jerlström-Maj vann i hösten 2018 guld för sin kimchi under SM i mathantverk.

Tid: söndag 1 december klockan 11-17
Plats: Studiefrämjandet i Katrineholm, Köpmangatan
Anmälan: direkt på webben eller via mail till lena.wistrand@studieframjandet.se

Lena Wistrand Studiehandläggare

Liknande kurser inom Odling i Södermanlands län

Odling- kurser, studiecirklar & evenemang (19 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Utflykt: Trädgårdsvandring vid Frustuna kyrkaMer info Gnesta 2019-08-20 tisdag 13:00 - 15:00 0 GratisMer info
Utflykt: Utflykt till Eskilstuna stadodlingMer info Eskilstuna 2019-08-22 torsdag 10:00 - 11:00 0 GratisMer info
Utflykt: Utflykt till Skärholmens PerennparkMer info Trosa 2019-08-22 torsdag 18:30 - 21:00 1 GratisMer info
Utflykt: Trädgårdsbesök i Trädgård ÅbackaMer info Eskilstuna 2019-08-25 söndag 13:00 - 15:00 0 GratisMer info
Utflykt: Trädgårdsbesök hos Gnestas kolonisterMer info Gnesta 2019-09-01 söndag 12:00 - 14:00 0 GratisMer info