• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Workshop i konservering och matförvaring

Hur gjorde man på mormors tid? Att ta hand om det du odlat och förvara mat på ett säkert sätt är en för många bortglömd kunskap. Hur förvarar vi maten säkert om vi inte har tillgång till kyl eller frys? Nu finns möjligheten att få lära sig konservering i vardagen.

Under workshopen får du testa att sylta, safta, pastörisera och hermentisera. Vi saltar, torkar och röker, vi fermenterar och syrar och under tiden samtalar vi om vad vi vill ska hända.
Vi använder sådant som du redan har hemma och lär oss konservering av olika slag. Du behöver inte köpa någon utrustning eller speciella ingredienser, man kan använda det som finns till hands i de flesta hem. Du får med dig hem av det vi provat att göra. 

Kursledare:
Eve-Mai Vidhall Karlsson, innehavare av Förädlarbutiken i Rimforsa, livsmedelshygeinist, matförädlare och kocka/ bagare/konserverare på Kalvefalls Krog. Tidigare universitetslärare.
Olle Forsell, jordbrukare på Kalvefalls gård, med trädgård och djurhållning, kock på egen restaurang där man tar vara på och serverar det som gården producerar. Folkhögskolelärare och initiativtagare till Matvärn med mera.

I kursavgiften ingår frukost, lunch och fika samt att du får ta med dig produkter du jobbat med under dagen hem. 

Kursen erbjuds genom ett samarbete mellan Vårdinge Folkhögskola, Studiefrämjandet och projektet Odla vardagsmaten som drivs av Trosa kommun med medel från Leader Sörmlandskusten och Europeiska Jordbruksfonden.  

Anmälan: senast 7 oktober

Logotype Leader, Trosa kommun och Odla vardagsmaten Foto: Lena Wistrand

 

Kontakt

Lena Wistrand
Verksamhetsutvecklare
Katrineholm
lena.wistrand@studieframjandet.se
016-15 93 23

Hur gjorde man på mormors tid? Att ta hand om det du odlat och förvara mat på ett säkert sätt är en för många bortglömd kunskap. Hur förvarar vi maten säkert om vi inte har tillgång till kyl eller frys? Nu finns möjligheten att få lära sig konservering i vardagen.

Ställ dig på väntlistan

Under workshopen får du testa att sylta, safta, pastörisera och hermentisera. Vi saltar, torkar och röker, vi fermenterar och syrar och under tiden samtalar vi om vad vi vill ska hända.
Vi använder sådant som du redan har hemma och lär oss konservering av olika slag. Du behöver inte köpa någon utrustning eller speciella ingredienser, man kan använda det som finns till hands i de flesta hem. Du får med dig hem av det vi provat att göra. 

Kursledare:
Eve-Mai Vidhall Karlsson, innehavare av Förädlarbutiken i Rimforsa, livsmedelshygeinist, matförädlare och kocka/ bagare/konserverare på Kalvefalls Krog. Tidigare universitetslärare.
Olle Forsell, jordbrukare på Kalvefalls gård, med trädgård och djurhållning, kock på egen restaurang där man tar vara på och serverar det som gården producerar. Folkhögskolelärare och initiativtagare till Matvärn med mera.

I kursavgiften ingår frukost, lunch och fika samt att du får ta med dig produkter du jobbat med under dagen hem. 

Kursen erbjuds genom ett samarbete mellan Vårdinge Folkhögskola, Studiefrämjandet och projektet Odla vardagsmaten som drivs av Trosa kommun med medel från Leader Sörmlandskusten och Europeiska Jordbruksfonden.  

Anmälan: senast 7 oktober

Logotype Leader, Trosa kommun och Odla vardagsmaten Foto: Lena Wistrand

 

Kontakt

Lena Wistrand
Lena Wistrand Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Matlagning i Södermanlands län