• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Teprovning - lär dig hantverket bakom te FULLSATT!

Växter

Teprovning - lär dig hantverket bakom te FULLSATT!

Te är den näst mest konsumerade drycken i världen efter vanligt vatten. I den här workshopen får du uppleva det fantastiska hantverket bakom te och hur du brygger den perfekta koppen te.

Allt te kommer från samma växt, Camellia sinensis. Under tusentals år har flera förädlingsmetoder utvecklats som gett oss dagens olika sorters te. Förädlingsmetoderna och jordmånen ger unika smakupplevelser och man kan därför säga att det finns flera likheter med vin, det gör att te är ett spännande alkoholfritt alternativ till många maträtter. 
  
Om workshopen
Under den här workshopen får du lära dig om hantverket bakom te. Vi kommer att prata om historia, ursprung, produktion och bryggningstekniker. Du kommer att lära dig om de sex olika kategorierna av te och hur de framställs samt skiljer sig åt. De teoretiska delarna avslutas med en praktisk del med teprovning där vi övar på bryggningstekniker och fokuserar på hur vattnet påverkar smaken av te. 

Kursledare
Jon är student på SLU och inriktar sina studier på teplantan. Efter att ha bott och arbetat på Sri Lanka väcktes intresset för te och han har sedan dess vidareutbildat sig inom både te och dryckeskunskap. Nu hoppas han kunna dela med sig av sin passion för te och framhäva hantverket bakom drycken. 
  
För vem
Inga förkunskaper krävs. 
 
Bra att veta
Undvik att ha ätit smakrik mat och dryck precis innan workshopen. 

Kontakt

Mari Graneskog
Verksamhetsutvecklare Djur-Natur
Kristianstad
mari.graneskog@studieframjandet.se
073-942 36 46

Te är den näst mest konsumerade drycken i världen efter vanligt vatten. I den här workshopen får du uppleva det fantastiska hantverket bakom te och hur du brygger den perfekta koppen te.

Allt te kommer från samma växt, Camellia sinensis. Under tusentals år har flera förädlingsmetoder utvecklats som gett oss dagens olika sorters te. Förädlingsmetoderna och jordmånen ger unika smakupplevelser och man kan därför säga att det finns flera likheter med vin, det gör att te är ett spännande alkoholfritt alternativ till många maträtter. 
  
Om workshopen
Under den här workshopen får du lära dig om hantverket bakom te. Vi kommer att prata om historia, ursprung, produktion och bryggningstekniker. Du kommer att lära dig om de sex olika kategorierna av te och hur de framställs samt skiljer sig åt. De teoretiska delarna avslutas med en praktisk del med teprovning där vi övar på bryggningstekniker och fokuserar på hur vattnet påverkar smaken av te. 

Kursledare
Jon är student på SLU och inriktar sina studier på teplantan. Efter att ha bott och arbetat på Sri Lanka väcktes intresset för te och han har sedan dess vidareutbildat sig inom både te och dryckeskunskap. Nu hoppas han kunna dela med sig av sin passion för te och framhäva hantverket bakom drycken. 
  
För vem
Inga förkunskaper krävs. 
 
Bra att veta
Undvik att ha ätit smakrik mat och dryck precis innan workshopen. 

Kontakt

Mari Graneskog
Mari Graneskog Verksamhetsutvecklare Djur-Natur

Liknande kurser inom Odling i Skåne län