One Planet Plate - för restauranger i Kristianstads kommun
One Planet Plate - för restauranger i Kristianstads kommun
Informationsträff: One Planet Plate bygger både på hänsyn till växthusgaser och till andra biologiska kriterier. Det innebär att en One Planet Plate-måltid mycket väl kan innehålla en liten mängd kött, ost eller fisk. Var med på detta och gör skillnad!
Program för träffen om hållbar restaurangmat
den 29/8 2023 15:00-16:30 på Regionmuséet, sal Agda. Det kommer även att finnas möjlighet att delta digitalt – meddela det vid anmälan till anita.g.kiaby@icloud.com.
Introduktion till träffen: Mari Graneskog, Anita Gunnarsson
Vad är hållbar mat? (Gino Carciola, Miljömatematik)
Om One Planet Plate-konceptet (Anna Wahlberg, WWF)
Hur det fungerar det i praktiken på en riktig restaurang (Restaurang Stormköket med One Planet Plate certifiering sedan 2 år)
Konkret kring nästa steg med tanke på Framtidsveckan, för de som vill
Gott om tid till frågor och allmän diskussion
Möjlighet till att anmäla sig för att kostnadsfritt prova-på One Planet Plate-certifiering kommer att ges vid träffen och senare i samma vecka. Den 5/9 kl 15:30 - 16:30 kommer en digital uppföljning att erbjudas för de som vill.
Vår plan Naturskyddsföreningen/Studiefrämjandet:
Inbjudan till alla restauranger i Kristianstads kommun
Alla restauranger som kan deltar i en 1,5-timmars träff (valfritt digitalt eller på plats på Regionmuséet, sal Agda) med konkret info om hållbar restaurangmat
De som vill ansluter sig till en kostnadsfri prova-på-period av One Planet-Plate-certifiering dvs ett system som garanterar kunden att just den rätten uppfyller kraven för en hållbar måltid. Perioden sträcker sig fram t o m sista dagen i Framtidsveckan
Tanken är att så många som möjligt som väljer att haka på prova-på-perioden erbjuder sig att, under Framtidsveckans nio dagar, ha minst en rätt på sin meny som uppfyller kriterierna för One Planet Plate, och att sätta den överst på sin meny o/e lyfta fram på lämpligt sätt
Alla restauranger som deltar vid träffen kommer att finnas med på en lista i anslutning till Framtidsprogrammet som finns på kommunens hemsida och som också kommer att delas på Facebook av alla föreningar som är med i planeringen av Framtidsveckan. Restaurangen kan även skylta med att man är med i Framtidsveckans satsning på mer hållbar mat i Kristianstad kommun.
Kontakt
Mari Graneskog
Verksamhetsutvecklare Djur-Natur
Kristianstad
mari.graneskog@studieframjandet.se
073-942 36 46