Grundkurs i att syra grönsaker.
Lär dig mathantverket att förädla grönsaker med hjälp av mjölksyrajäsning/fermentering.

Adriana Jerlström-Maj, lär dig mathantverket att förädla grönsaker med mjölksyrajäsning/fermentering.
Mjölksyrning av grönsaker är en förädlings- och konserveringsmetod med gamla anor, långt innan konservburkar och frysar intog våra skafferier och kök. Idag kan man säga att det är en både klimatsmart och energisnål metod.
Kursinnehåll:
Du kommer att göra tre 1 liters glasburkar med ca 2,7 kg syrade grönsaker. Vi samtalar om syrningens teori och våra erfarenheter av mjölksyrning. Vi äter en god sopplunch då du även får smaka en bred palett av olika syrningar som Adriana har tillverkat.
När: Söndagen den 26 mars, klockan 10.30-16.30 (6 timmar)
Var: Öskeviks Missionhus, Silkes Café
Pris: 1 250 kr inkl. fika och sopplunch.