Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

  • Välj län: Hela Sverige
    Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Livsmedelkonservering - ta hand om allt det goda!

Livsmedelkonservering - ta hand om allt det goda!

Konservera, koka in, fermentera, syra, pickla, frysa och torka. Det finns många metoder för att bevara och förädla frukter och grönsaker.

Sedan urminnes tider har man förädlat frukter och grönsaker först och främst för att höstens överflöd skulle räcka under hela vinterhalvåret.

Vid tre tillfällen i april träffas vi och diskuterar konserveringsmetoder och lär oss tillsammans mer om hur vi kan ha tillgång till vår egen odlade eller svenskodlade frukter, bär och grönsaker året om.

Vilka tekniker finns, vad för material behövs, hur få vi det så länge hållbar som möjlig, vad är våra erfarenheter, hur få vi till bästa smaken, vad är hälsofrämjande metoder och hur kan vi göra det enkelt.

Teori-träffar:
onsdag 08 april
onsdag 15 april
onsdag 22 april

4 praktiska träffar under hösten
Hit tar vi med våra egna livsmedel och praktiskt omsätter det vi lärt oss under våren.

lördag 15 augusti, varmvattenbad/ Konservering i glasburkar

lördag 29 augusti, mjölksyrning

lördag 05 september, sylta, torka och lägga in

lördag 19 september, äppelmustning och pastörisering

Obs!
Det ingår material som behövs för konserveringen t.ex glasburkor mm.

Kursledare

Erik Rottier

 

Kontakt

Silke Frank
Medarbetare
Nora
silke.frank@studieframjandet.se
019-16 83 07

Konservera, koka in, fermentera, syra, pickla, frysa och torka. Det finns många metoder för att bevara och förädla frukter och grönsaker.

Anmäl dig

Sedan urminnes tider har man förädlat frukter och grönsaker först och främst för att höstens överflöd skulle räcka under hela vinterhalvåret.

Vid tre tillfällen i april träffas vi och diskuterar konserveringsmetoder och lär oss tillsammans mer om hur vi kan ha tillgång till vår egen odlade eller svenskodlade frukter, bär och grönsaker året om.

Vilka tekniker finns, vad för material behövs, hur få vi det så länge hållbar som möjlig, vad är våra erfarenheter, hur få vi till bästa smaken, vad är hälsofrämjande metoder och hur kan vi göra det enkelt.

Teori-träffar:
onsdag 08 april
onsdag 15 april
onsdag 22 april

4 praktiska träffar under hösten
Hit tar vi med våra egna livsmedel och praktiskt omsätter det vi lärt oss under våren.

lördag 15 augusti, varmvattenbad/ Konservering i glasburkar

lördag 29 augusti, mjölksyrning

lördag 05 september, sylta, torka och lägga in

lördag 19 september, äppelmustning och pastörisering

Obs!
Det ingår material som behövs för konserveringen t.ex glasburkor mm.

Kursledare

Erik Rottier

 

Liknande kurser inom Matlagning i Örebro län

Matlagning- kurser, studiecirklar & evenemang (1 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Studiecirkel/kurs: Livsmedelkonservering - ta hand om allt det goda!Mer info Nora 2020-04-08 onsdag 18:00 - 20:15 7 990 krMer info