Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

Mjölksyrning av grönsaker - kvällskurs Örebro

Mjölksyrning av grönsaker - kvällskurs Örebro

Lär dig mathantverket att förädla grönsaker med hjälp av mjölksyrajäsning/fermentering.

Under kursen får du lära dig grunderna för mjölksyrajäsning, både teoretiskt och praktiskt. Vi syrar kål och rotfrukter och provar olika kryddningar. Du får lära dig hur man syrar steg för steg, vilka ingredienser/parametrar som måste ingå och hur processen i burkarna fortskrider innan det blir en färdig produkt.

Mjölksyrajäsning är en klimatvänlig konserveringsmetod och kräver inga speciella lagringsförutsättningar. Det tar tid innan du kan smaka på dessa goda och nyttiga produkter, men sedan har de en mycket lång hållbarhet.

Vi samtalar också om sambanden mellan fermenterad mat och hälsa utifrån traditionell erfarenhet och senaste forskningsrön.


Du kommer att få med dig två glasburkar med olika syrade grönsaker hem. Grönsaker, 1,4 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften. Dessutom ingår fika, te, kaffe, surdegsbröd med yoghurt och provsmakning av olika syrningar. Redskap finns på plats.


Kursledaren Adriana Jerlström-Maj vann i hösten 2018 guld för sin kimchi under SM i mathantverk.

Tid: torsdag 7 november klockan 16:30-20:30
Plats: Studiefrämjandet i Örebro, Karlsgatan 32a
Anmälan: direkt på webben

Kontakt

Silke Frank
Medarbetare
Nora
silke.frank@studieframjandet.se
019-16 83 07

Lär dig mathantverket att förädla grönsaker med hjälp av mjölksyrajäsning/fermentering.

Anmäl dig

Under kursen får du lära dig grunderna för mjölksyrajäsning, både teoretiskt och praktiskt. Vi syrar kål och rotfrukter och provar olika kryddningar. Du får lära dig hur man syrar steg för steg, vilka ingredienser/parametrar som måste ingå och hur processen i burkarna fortskrider innan det blir en färdig produkt.

Mjölksyrajäsning är en klimatvänlig konserveringsmetod och kräver inga speciella lagringsförutsättningar. Det tar tid innan du kan smaka på dessa goda och nyttiga produkter, men sedan har de en mycket lång hållbarhet.

Vi samtalar också om sambanden mellan fermenterad mat och hälsa utifrån traditionell erfarenhet och senaste forskningsrön.


Du kommer att få med dig två glasburkar med olika syrade grönsaker hem. Grönsaker, 1,4 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften. Dessutom ingår fika, te, kaffe, surdegsbröd med yoghurt och provsmakning av olika syrningar. Redskap finns på plats.


Kursledaren Adriana Jerlström-Maj vann i hösten 2018 guld för sin kimchi under SM i mathantverk.

Tid: torsdag 7 november klockan 16:30-20:30
Plats: Studiefrämjandet i Örebro, Karlsgatan 32a
Anmälan: direkt på webben

Liknande kurser inom Matlagning i Örebro län

Matlagning- kurser, studiecirklar & evenemang (2 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Studiecirkel/kurs: Mjölksyrning av grönsaker - grundkurs ÖrebroMer info Örebro 2019-10-06 söndag 11:00 - 17:00 1 850 krMer info
Studiecirkel/kurs: Mjölksyrning av grönsaker - kvällskurs ÖrebroMer info Örebro 2019-11-07 torsdag 16:30 - 20:30 1 620 krMer info