Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

  • Välj län: Hela Sverige
    Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Mjölksyrning av grönsaker - grundkurs Örebro

Mjölksyrning av grönsaker - grundkurs Örebro

Lär dig mathantverket att förädla grönsaker med hjälp av mjölksyrajäsning/fermentering.

Under kursen får du lära dig grunderna för mjölksyrajäsning, både teoretiskt och praktiskt. Vi syrar kål och rotfrukter och provar olika kryddningar. Du får lära dig hur man syrar steg för steg, vilka ingredienser/parametrar som måste ingå och hur processen i burkarna fortskrider innan det blir en färdig produkt.

Mjölksyrajäsning är en klimatvänlig konserveringsmetod och kräver inga speciella lagringsförutsättningar. Det tar tid innan du kan smaka på dessa goda och nyttiga produkter, men sedan har de en mycket lång hållbarhet.

Vi samtalar också om sambanden mellan fermenterad mat och hälsa utifrån traditionell erfarenhet och senaste forskningsrön.


Du kommer att få med dig tre glasburkar med olika syrade grönsaker hem. Grönsaker, 2,7 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften. Dessutom ingår en lätt lunch, te, kaffe, surdegsbröd med yoghurt och provsmakning av olika syrningar. Redskap finns på plats.


Kursledaren Adriana Jerlström-Maj vann i hösten 2018 guld för sin kimchi under SM i mathantverk.

Tid: söndag 17 november klockan 11.00 - 17.00 
Plats: Studiefrämjandet i Örebro, Karlsgatan 32a
Anmälan: direkt på webben

Välkommen!

 

Kontakt

Silke Frank
Medarbetare
Nora
silke.frank@studieframjandet.se
019-16 83 07

Lär dig mathantverket att förädla grönsaker med hjälp av mjölksyrajäsning/fermentering.

Anmäl dig

Under kursen får du lära dig grunderna för mjölksyrajäsning, både teoretiskt och praktiskt. Vi syrar kål och rotfrukter och provar olika kryddningar. Du får lära dig hur man syrar steg för steg, vilka ingredienser/parametrar som måste ingå och hur processen i burkarna fortskrider innan det blir en färdig produkt.

Mjölksyrajäsning är en klimatvänlig konserveringsmetod och kräver inga speciella lagringsförutsättningar. Det tar tid innan du kan smaka på dessa goda och nyttiga produkter, men sedan har de en mycket lång hållbarhet.

Vi samtalar också om sambanden mellan fermenterad mat och hälsa utifrån traditionell erfarenhet och senaste forskningsrön.


Du kommer att få med dig tre glasburkar med olika syrade grönsaker hem. Grönsaker, 2,7 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften. Dessutom ingår en lätt lunch, te, kaffe, surdegsbröd med yoghurt och provsmakning av olika syrningar. Redskap finns på plats.


Kursledaren Adriana Jerlström-Maj vann i hösten 2018 guld för sin kimchi under SM i mathantverk.

Tid: söndag 17 november klockan 11.00 - 17.00 
Plats: Studiefrämjandet i Örebro, Karlsgatan 32a
Anmälan: direkt på webben

Välkommen!

 

Liknande kurser inom Matlagning i Örebro län

Matlagning- kurser, studiecirklar & evenemang (3 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Studiecirkel/kurs: Mjölksyrning av grönsaker - kvällskurs ÖrebroMer info Örebro 2019-11-07 torsdag 16:30 - 20:30 1 620 krMer info
Studiecirkel/kurs: Mjölksyrning av grönsaker - grundkurs ÖrebroMer info Örebro 2019-11-17 söndag 11:00 - 17:00 1 850 krMer info
Studiecirkel/kurs: Mjölksyrning av grönsaker - kvällskurs ÖrebroMer info Örebro 2019-12-04 onsdag 16:30 - 20:30 1 620 krMer info