• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Verksamhetsutvecklare i Östersund

Brinner du för att utveckla föreningar? Älskar du folkbildning, mötet med människor och att bidra till utveckling? Är du van att hitta lösningar och sälja in idéer? Då har vi en tjänst för dig!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Arbetet som verksamhetsutvecklare består till stor del av uppsökande verksamhet mot föreningar samt våra medlems- och samarbetsorganisationer och är en kombination av administration och utåtriktade kontakter. Kärnan består av att bygga upp, underhålla samt vidareutveckla nätverk och verksamheter för att skapa folkbildning, vilket kräver att du kan arbeta fokuserat och självständigt. Agenda 2030 genomsyrar allt vårt arbete.

Du kommer bland annat att arbeta med att utöka vårt kursutbud, söka upp och engagera cirkelledare, besöka befintliga målgrupper och stötta dem i deras folkbildande verksamhet, skapa nya samarbeten med föreningar och organisationer, vidareutveckla vårt lokalkontorsteam på din ort samt samarbeta med våra andra verksamhetsutvecklare i andra län i deras arbete. Du kommer också att vara ansvarig för kontakten och samarbetet med samarbetspartners i länet och många av dessa måste du själv söka upp.  

Du lägger din egen budget samt ansvarar för, hanterar och följer upp denna.  

13005157-multiracial-group-of-friends-with-hands-in-stack.jpg

Erfarenhet

För att lyckas i rollen som verksamhetsutvecklare måste du ha grundläggande relevant kunskap och/eller erfarenhet från folkbildningsverksamhet, föreningsliv eller ideellt styrelsearbete. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt ska kunna tala inför större grupper. Eftersom du planerar och organiserar ditt eget arbete kräver detta en god ordnings- och prioriteringsförmåga samt goda kunskaper i Office 365. B-körkort, tillgång till egen bil och goda kunskaper i svenska språket är ett krav.

Egenskaper

Att arbeta med folkbildning är lika mycket en livsstil som ett arbete. Vi arbetar med människors fritid och en del av verksamheten ligger därför utanför kontorstid. Vår verksamhet går ut på att interagera med människor varje dag - det är därför viktigt att du är engagerad och driven i det du gör. Vi söker dig som är utåtriktad, nyfiken på människor, har lätt för att kommunicera samt skapa relationer och kontakter. Du måste också vara flexibel, lyhörd och lösningsorienterad för att lyckas i mötet med människor och för att kunna skapa samarbeten. Du är öppen för nya idéer, har lätt för att ta egna initiativ inom givna ramar och följer tagna beslut. Arbetet kräver samarbetsförmåga, stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet. 

Inom Studiefrämjandet har vi ett demokratiskt synsätt och det är viktigt att du står bakom vår värdegrund om allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning. 

20851438-cute-kids-painting-on-paper-with-hands-while-sitting-on.jpg


  Om tjänsten

  Tjänsten är en anställning på heltid som inleds med 6 månaders provanställning och har målstyrd arbetstid med en snittarbetstid på 37,5 timme/vecka. Tillträde sker efter överenskommelse. Studiefrämjandet tillämpar individuell och differentierad lönesättning. Anställning enligt tjänstemannaavtalet mellan Unionen och Fremia.

  Tjänsten innefattar pedagogiska och informativa insatser, t ex förenings- och ledarutveckling samt deltagande vid större arrangemang, som innebär att delar av arbetet sker under kvällar och helger. Viss tjänstgöring på andra kontor i länet ingår, vilket i perioder innebär resor.

  Tjänsten är också av sådan art att ett utdrag från Polisens belastningsregister kommer att begäras in innan anställning erbjuds.

  Placeringsort är Östersund men arbetsområdet omfattar hela Jämtland och ibland Västernorrland.  

  Ansökan 

  Låter det som en spännande och intressant utmaning? Vi är väldigt nyfikna på att höra varför just du vore den bästa kandidaten! Skicka in din ansökan genom att klicka på "Ansök nu" samt bifoga CV och personligt brev. Observera att vi inte kan ta emot ansökningar på några andra sätt, det är därför viktigt att du använder länken för att inte riskera att hamna utanför rekryteringsprocessen.

  Sista datum för ansökan är 2023-09-30. 

  För ytterligare information om tjänsten kontakta tf länschef Anna Forssell på tfn 070-619 63 33 eller via mail på anna.forssell@studieframjandet.se. 

  Genom din ansökan ger du samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med GDPR för att administrera din ansökan. Vår integritetshantering hittar du på https://www.studieframjandet.s...

  Vi undanbeder oss kontakt med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen av denna tjänst.

  Om Studiefrämjandet

  Studiefrämjandet är ett av Sveriges 10 studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar. Vi är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund grundad på våra 19 medlemsorganisationer. Vår verksamhet riktar sig främst mot områdena djur, natur, kultur och miljö. I all vår verksamhet ska vi främja mångfald och motarbeta främlingskap och rasism.

  Avdelning Mitt består av fyra län - Jämtland, Västernorrland, Dalarna och Gävleborg - och har ca 35 anställda.

  Ansök här!