• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Verksamhetschef Studiefrämjandet Östergötland

Vi söker dig som har passion för människor, lärande och utveckling. Sök tjänsten som Verksamhetschef och följ med på Studiefrämjandets resa in i framtiden!

Vill du vara med och ta Studiefrämjandet Östergötland in i framtiden? Vill du ansvara för folkbildning och projekt samt driva en gymnasieskola med estetisk profil? Brinner du för att leda, engagera och utveckla människor och verksamheter? Då tror vi att du kan vara passande för tjänsten som vår nya Verksamhetschef.

Om Studiefrämjandet Östergötland

Studiefrämjandet är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet i hela Sverige. Varje år anordnar vi tusentals studiecirklar i samarbete med grupper och föreningar. Med en särskild inriktning på natur, djur, miljö och kultur arbetar vi med hållbar utveckling som ledstjärna.  

Verksamhet bedrivs i hela Östergötland, ofta i samverkan med föreningsliv inom och utanför våra medlemsorganisationer. Vi driver projekt, inriktade mot att nå nya målgrupper och för att inkludera dessa i samhälls- och föreningslivet. Vi är även huvudman för Film & Musikgymnasiet, Norrköpings enda helt estetiska gymnasium.

Vi vill verka som en frigörande kraft där vi varje dag ger människor kunskap och kraft att forma sin framtid, som en ständig del av demokratiutvecklingen.

Tjänsten som Verksamhetschef

Som Verksamhetschef är du drivande i både det dagliga och strategiska arbetet. Tjänsten innebär att du är en nyckelperson i kontakten mellan styrelse, medlemsorganisationer, medarbetare samt verksamhetsutövare. Du har arbetsledande ansvar över chefer, rektor samt ledningsgrupp och stödfunktioner. Du ansvarar för verksamhet och budget samt har det övergripande arbetsmiljöansvaret för organisationen.

I rollen ingår också att vara skolchef för Film & Musikgymnasiet, vilket bland annat innebär att du är huvudmannens kontrollfunktion i skolrättsliga frågor.

Tjänsten som Verksamhetschef kräver stort engagemang. Du arbetar med att fånga upp samhällstrender och säkerställer att Studiefrämjandet är redo att möta och hantera nya utmaningar. Du ansvarar för organisationens strategiska utveckling, i det arbetet förväntas du inkorporera Studiefrämjandets nationella strategi samt styrdokument.

Din profil

Inom Studiefrämjandet har vi ett demokratiskt synsätt varför det är viktigt att du står bakom vår värdegrund om allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning. Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss och vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Som ledare är du tydlig, entusiasmerande och lyhörd. Du är proaktiv och lösningsorienterad. Du har hög integritet och är prestigelös och är hungrig på kunskap och utveckling. Det är också viktigt att du är en person som är ansvarstagande och resultatorienterad samt har lätt för att samarbeta.

Vi söker dig som har chefserfarenhet med budget- och personalansvar samt erfarenhet av att arbeta med ekonomiska processer och ekonomistyrning. Du ska ha erfarenhet av att vara chef över chefer och ansvara för en ledningsgrupp. Du ska vara van att leda organisationer genom förändringsprocesser samt strategiskt utvecklingsarbete. Du har god kunskap om att driva och utveckla övergripande organisatoriska frågor så som att skapa arbetssätt och strukturer inom hela organisationen. Vidare har du en god förmåga att kommunicera komplexa sakfrågor på ett lättförståeligt och engagerande sätt både i tal och skrift. Vi vill att du har en god IT-medvetenhet och kan analysera och snabbt ta till dig teknikutveckling.

Det är meriterande om du har erfarenhet från skolledaruppdrag, ansvarat för större projekt samt erfarenhet av ledande befattning inom folkbildningsverksamhet, idéburen verksamhet och/eller föreningsliv. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsrätt och reglering kring skola/folkbildning.

Du har högskoleutbildning eller annan akademisk erfarenhet.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Anställning enligt kollektivavtalet “Tjänstemän i civilsamhället”. För tjänsten tillämpas målstyrd arbetstid med en genomsnittlig veckoarbetstid på 37,5 h/vecka. Det kommer att förekomma en del obekväm arbetstid samt resor både inom regionen och inom Sverige. Placeringsort utifrån överenskommelse på något av våra kontor i Östergötland. 

Tillträde efter överenskommelse men gärna så snart som möjligt.

Ansökan

Låter det som en spännande och intressant utmaning? Vi är nyfikna på att höra varför just Du är den bästa kandidaten! Skicka in din ansökan genom att klicka på "Ansök nu" samt bifoga CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är 30:e september 2023. Ansök gärna redan idag då arbetet med urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Vid frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Åsa Bergh, ordförande i styrelsen.

Välkommen med din ansökan!

Ansök här!