• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Studiefrämjandet Mitt söker en länschef

Är du en ledare med ett strukturerat arbetssätt, en förmåga att omsätta mål till handling och bygga en stark teamanda med engagerade medarbetare? Då har vi en tjänst för dig!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Varje länsenhet har ca 11-16 st medarbetare fördelade på olika orter i länet. Till din hjälp har du ytterligare två länschefer och en stab med stöd inom ledning, ekonomi, kvalitet och HR. Som länschef med budgetansvar ingår du i ledningsgruppen och är underställd verksamhetschefen. Du kommer att vara en nyckelperson med ansvar för:

 • Att leda, fördela och följa upp arbetet med länets verksamhet, ekonomi och personal samt att leda arbetet i de arbetsteam som du kan vara lämpad för. 
 • Att driva vårt kvalitets- och utvecklingsarbete, sprida goda arbetssätt för att lyckas med mål inom verksamheten, dokumentera och etablera rutiner och ansvarsfördelning inom länet och teamen.
 • Att ha goda och täta kontakter med övriga aktörer inom folkbildningen i länet samt i vissa enheter vara representant i Länsbildningsförbunden. 
 • Att utveckla och hålla i kontakter med företrädare för kommuner och regioner samt representera avdelningen i flera sammanhang inom Studiefrämjandet.
 • Att utarbeta underlag till verksamhetschefen inför styrelsemöten samt att i samråd med denne verkställa styrelsens beslut.
Hcfwew744z4.jpg

Erfarenhet

För du ska passa i rollen som länschef behöver du kunna prioritera bland efterfrågade behov och möjligheter. Du får saker att hända genom att vara tydlig, kommunikativ och ha struktur för planering och uppföljning. Vi vill att du har flera års dokumenterad erfarenhet från ledande positioner i ditt tidigare arbetsliv och ett affärsmässigt och långsiktigt ekonomiskt tänkande. Du trivs både med att arbeta självständigt och i team. Erfarenhet från folkbildningsverksamhet, idéburen verksamhet och/eller föreningsliv i ledande befattningar nationellt eller lokalt är meriterande.

Vi söker en ledare som är både visionär, målinriktad, pedagogisk och operativ. Som person är du nytänkande och drivande samt har ett stort intresse för människor och omvärlds- och samhällsfrågor. Du skall kunna hantera och driva organisationsutveckling för att anpassa organisationen efter nya förutsättningar och för att växa. Du har ett sinne för att utveckla dina medarbetare och tycker om att nätverka samt arbeta för långsiktiga relationer inom föreningslivet, näringslivet, politiken och offentlig förvaltning.

B-körkort, tillgång till egen bil och goda kunskaper i svenska språket är ett krav.

Egenskaper

Eftersom verksamheten är omfattande och komplex är ett strukturerat arbetssätt ett måste. Vi vill att du har integritet, kan hantera kritik och ta svåra beslut samt är duktig på att se och höra dina medarbetare för att få dem att lyfta. Din förmåga att se helheten samt klart kommunicera dina ståndpunkter samtidigt som du är lyhörd gör dig till en trygg ledarperson.

Du är också intresserad av utvecklings- och förändringsarbete, har ett personligt engagemang och är nyfiken på att bredda din kunskap och lära dig nytt. Du har en god förmåga att effektivt driva ditt arbete framåt samtidigt som du är lyhörd för organisationens behov. Du är duktig på att kommunicera och behärskar det svenska språket i både tal och skrift. Du har också lätt för att skapa kontakter, har en utpräglad servicekänsla, ett konsultativt förhållningssätt och är lösningsfokuserad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Inom Studiefrämjandet har vi ett demokratiskt synsätt och det är viktigt att du står bakom vår värdegrund om allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning. 

34584427-group-business-people-of-diverse-hands-together-joining.jpg


  Om tjänsten

  Placeringsort är något av våra kontor i avdelningen/länen. Tjänsten inleds med 6 månaders provanställning och har målstyrd arbetstid med en snittarbetstid på 37,5 timme/vecka. 

  Tillträde sker efter överenskommelse. Studiefrämjandet tillämpar individuell och differentierad lönesättning. Anställning enligt tjänstemannaavtalet mellan Unionen och Fremia.

  Delar av arbetet kan komma att ske under kvällar och helger och du förväntas också resa en del i tjänsten.

  Tjänsten är också av sådan art att ett utdrag från Polisens belastningsregister kommer att begäras in innan anställning erbjuds.

  Ansökan 

  Låter det som en spännande och intressant utmaning? Vi är väldigt nyfikna på att höra varför just du vore den bästa kandidaten! Skicka in din ansökan genom att klicka på "Ansök nu" samt bifoga CV och personligt brev. Observera att vi inte kan ta emot ansökningar på några andra sätt, det är därför viktigt att du använder länken för att inte riskera att hamna utanför rekryteringsprocessen.

  Sista datum för ansökan är 2023-06-18

  För ytterligare information om tjänsten kontakta verksamhetschef Sylvia Gutierrez på tfn 070-677 44 84 eller via mail på sylvia.gutierrez@studieframjandet.se. Studiefrämjandet har kollektivavtal med Unionen.  

  Genom din ansökan ger du samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med GDPR för att administrera din ansökan. Vår integritetshantering hittar du på https://www.studieframjandet.s...

  Vi undanbeder oss kontakt med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen av denna tjänst.

  Om Studiefrämjandet

  Studiefrämjandet är ett av Sveriges 10 studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar. Vi är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund grundad på våra 19 medlemsorganisationer. I all vår verksamhet ska vi främja mångfald och motarbeta främlingskap och rasism.

  Avdelning Mitt består av fyra län - Jämtland, Västernorrland, Dalarna och Gävleborg - och har ca 35 anställda.

  Ansök här!