Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

 • Välj län: Hela Sverige
  Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Live- och Danskarusellens riksfestival flyttar ut på Internet

Just nu befinner vi oss i en ovanlig situation med Corona-pandemin. Live- och Danskarusellens riksfestival som var planerad till Magasinet i Falun flyttar nu ut på Internet. Vi kommer erbjuda en digital Riksfestival, där varje deltagare kan delta.

 • Målet och syftet med Karusellerna är att grupper och artister ska kunna få mötas, utvecklas och uppträda inför en publik. Riksfestivalen som avslutar hela turnén samlar dessutom deltagare och publik från hela landet. Men med tanke på Folkhälsomyndighetens rekommendationer att begränsa spridningen av Corona, kan vi inte genomföra festivalen fysiskt, varför vi har beslutat att det ska bli en digital riksfestival. Detta medför att alla årets deltagare ges möjlighet att delta i Riksfestivalen 2020, inte bara en grupp eller artist från varje distrikt, säger Alfred Kihlberg, Nationell samordnare Live- och Danskarusellen, Studiefrämjandet.

Detaljer om hur den digitala riksfestivalen kommer att genomföras presenteras inom kort. 

I och med Coronakrisen blir digitala möten en ännu större nödvändighet. I tider av kris behövs folkbildningen och kulturen extra mycket - vi behöver träffas, lösa problem, lära oss nya saker samt dela glädje tillsammans. Det går även att göra digitalt.

Folkbildningen bygger på ett fritt och frivilligt lärande där utbyte av erfarenheter är metoden för ökad kunskap. Det är därför självklart att folkbildning även kan ske genom digitala verktyg.

Vi hoppas att alla deltagare, arrangörer, publik och besökare utifrån rådande omständigheter har förståelse för vårt beslut.  

Om Live- och Danskarusellen

Livekarusellen är en stor musikturné där du turnerar ihop med andra artister. Du får chansen att spela inför publik både på hemmaplan och utanför din egen ort. Alla deltagande artister är garanterade minst tre spelningar. Du kan också spela dig vidare till distriktsfestival och den stora turnéavslutande riksfestivalen.

Mer info: https://www.livekarusellen.se/

Danskarusellen är en stor dansturné för dansgrupper som vill utvecklas som dansare och scenpersonligheter. Du får chansen att dansa inför publik både på hemmaplan och utanför din egen ort. Alla deltagande dansare är garanterade minst tre framträdanden. Du kan också dansa dig vidare till distriktsfestival och den stora turnéavslutande riksfestivalen.

Mer info: https://www.danskarusellen.se/

Kontakt:

Alfred Kihlberg

alfred.kihlberg@studieframjandet.se