• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Nemis Sweden Rock Festival

För 15:e året i rad arrangerar vi en Nemisscen på Sweden Rock Festival. Hälften av de utvalda banden ska vara jämställda, kvinnodominerade eller frontas av en kvinna. Det är ett mål som nu uppfylls ännu en gång. Torsdagen 9 juni är det dags för gig!

Artisterna

Death By Horse

Skånska Death By Horse går in för refrängstark punk och bildades 2015. Debutalbumet ”This too shall pass” utgavs digitalt 2016 och blev en stor framgång, följd av en fysisk release 2018. 2019 kom uppföljaren ”Reality hits hard” som blev en ännu större favorit hos både publik och kritiker. Bandet har även flera Europaturnéer i ryggen med bland andra Agnostic Front och Teenage Bottlerocket.

Metalite

Stockholmska Metalite spelar refrängstark melodisk metal med influenser från det tidiga 00-talets trancesound. Medlemmarna har meriter från band som Captain Black Beard, Imber och Castillion. Bandet har två album i ryggen, ”Heroes in time” (2017) och ”Biomechanicals” (2019), den sistnämnda debut för nuvarande sångerskan Erica Ohlsson och båda producerade av legendaren Jacob Hansen.

Browsing Collection

Browsing Collection från Skövde spelar en svängig hybrid av punk och metal och har hunnit med mycket sedan starten 2008. Ett flertal priser och uppdrag för tv, internationellt turnerande och hela sex skivsläpp, inräknat aktuella albumet ”Cyber space buffet”. Bandet har hyllats vida kring både som live- och studioakt och är även engagerade i det årliga representationsbefrämjande musikkollot Sweden Rock Kollo.

Hexed

Hexed från Uppsala spelar mörk och melodisk metal med progressiva inslag och manlig growlsång som komplement till utomordentliga leadsångerskan Tina Gunnarsson. Bandet bildades 2015 och har inte legat på latsidan: de har i tur och ordning släppt tre singlar, en ep, och debutalbumet ”Netherworld” (2018). De har också skaffat sig ett rykte som bra liveband och album nummer två är redan på väg.

Elden

Elden från Karlstad står för tunga riff, snygga refränger och sväng inspirerade av Mastodon, Baroness, The Sword samt 70- och 80-talet. De bildades 2012 och ep:n ”Atlas” kom 2015. Elden fann sitt sound på allvar på debutalbumet ”Death & fear”, som också vann stor uppskattning. I januari 2020 kom så deras första platta för Fuzzorama Records: ”Nostromo”, baserad på rymdens mörker, oändlighet och kyla.

Honeyburst

Honeyburst från Halmstad bildades 2017 som powertrio men är numera en kvartett med Hammondorgel. Deras sound är, kanske inte helt överraskande, influerat av det tidiga 70-talet och namn som Beck Bogert & Appice, Deep Purple, ZZ Top och Black Sabbath. Debutalbumet ”Space and time” släpptes i september 2019 och det är ett verk där sväng och positiv atmosfär är honnörsord.

Mass Worship

Mass Worship från Stockholm spelar mörk och brutal metal, vars smutsiga old school-sound med deathcrust-inslag kombineras med influenser från modern metal. Bandet bildades så sent som 2018 av medlemmar med mångårig erfarenhet från scen och studio, och debutalbumet ”Mass Worship” som utgavs i oktober 2019 har redan fått underjorden att surra intresserat.

Agonize The Serpent

Agonize The Serpent från Falkenberg spelar energisk metalcore med rötter i såväl melodisk death metal som punk. Sedan starten 2015 har de utgett ep:n ”Under a serpent's oath” (2016) och albumet ”Pray for a plague” (2018). Bandets inspelningar har väckt genslag även internationellt och live har de fått visa framfötterna tillsammans med band som The Unguided, Corroded och Lillasyster.

Så låter artisterna

Lyssna på alla artister via vår Spotifylista!

Om Sweden Rock Festival

Sweden Rock Festivals samarbete med Studiefrämjandet kring Nemisscenen går nu in på sitt femtonde år. Sweden Rock Festival är en av Sveriges största musikfestivaler och inriktningen är hårdrock i alla dess former. Läs mer på festivalens webbsida!

Vad behöver du tänka på om du vill uppträda?

Här kan du se ett klipp med Sweden Rock Festivals marknadschef, Sofia Lindqvist Lacinai.

Porträttbild
Carin Hallin Verksamhetsutvecklare Musik
  • Text: Daniel Forsberg
  • Senast ändrad: 14 november 2019