• Välj län: Hela Sverige
    Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Klimatsmart mat och odling

Vi kan alla vara med och forma framtidens klimatsmarta matvanor. Under kvällen föreläser Germund Eriksson från Stora Glosebo hjortgård och Cecilia Kilbride från Länsstyrelsen i Kalmar på temat klimatsmart mat och odling. Det gäller vilt, ekologiskt och närproducerat.

Germund berättar om möjligheter med klimatsmart närproducerat viltkött, ny lagstiftning som gör viltkött mer tillgängligt. Cecilia, som i sin yrkesroll arbetar med rådgivning och kompetensutveckling inom ekologisk produktion, berättar bland annat om grundpelarna i ekologisk produktion och skillnader mellan ekologisk produktion, lokalproducerat och närproducerat. Hon beskriver också vilka målen är för ekologisk produktion i den nationella respektive regionala livsmedelsstrategin och hur situationen för ekologisk produktion ser ut i Sverige respektive Kalmar län.

I samarbete med Länsstyrelsen, Naturskyddsföreningen, Studiefrämjandet,  Naturum Västervik och Svenska Jägareförbundet.

För frågor kontakta Patrik Waernbaum, telefon: 070-461 36 1

Fri entré och ingen föranmälan.

VÄLKOMMEN!

Kontakt

Kristina Tapper
Verksamhetsutvecklare Natur och miljö
Kalmar
kristina.tapper@studieframjandet.se
0480-36 39 13

Vi kan alla vara med och forma framtidens klimatsmarta matvanor. Under kvällen föreläser Germund Eriksson från Stora Glosebo hjortgård och Cecilia Kilbride från Länsstyrelsen i Kalmar på temat klimatsmart mat och odling. Det gäller vilt, ekologiskt och närproducerat.

Germund berättar om möjligheter med klimatsmart närproducerat viltkött, ny lagstiftning som gör viltkött mer tillgängligt. Cecilia, som i sin yrkesroll arbetar med rådgivning och kompetensutveckling inom ekologisk produktion, berättar bland annat om grundpelarna i ekologisk produktion och skillnader mellan ekologisk produktion, lokalproducerat och närproducerat. Hon beskriver också vilka målen är för ekologisk produktion i den nationella respektive regionala livsmedelsstrategin och hur situationen för ekologisk produktion ser ut i Sverige respektive Kalmar län.

I samarbete med Länsstyrelsen, Naturskyddsföreningen, Studiefrämjandet,  Naturum Västervik och Svenska Jägareförbundet.

För frågor kontakta Patrik Waernbaum, telefon: 070-461 36 1

Fri entré och ingen föranmälan.

VÄLKOMMEN!

Kristina Tapper Verksamhetsutvecklare Natur och miljö

Liknande kurser inom Odling i Kalmar län