Tillverkning av mejeriprodukter till husbehov
Tillverkning av mejeriprodukter till husbehov
I denna studiecirkel får du lära dig grunderna i mjölkförädling och tillverka produkter såsom; filmjölk, färskost, skärost samt stekost.
Studiecirkeln består av 3 träffar med olika teman.
Träff 1: Tisdag 6 maj kl. 18.00-20:30 i Studiefrämjandets lokaler på Storgatan 34, Östersund.
Praktik: Tillverkning av syrade produkter; filmjölk, yoghurt och färskost.
Teori: Att tillverka säkra mejeriprodukter.
Träff 2: Tisdag 13 maj kl. 18.00-20:30 i Studiefrämjandets lokaler på Storgatan 34, Östersund
Praktik: Tillverkning av skärost.
Teori: Ystningsprocessen.
Träff 3: Lördag 24 maj kl 8-16
Praktik: Heldagsystning på Långmobuan i Aspås. Tillverkning av stekost.
Antal deltagare max 8 st
I kursen ingår smakprov av de tillverkade produkterna samt 1kg stekost.
Varmt välkomna!
Kontakt
Sara Eriksson
Folkbildningsutvecklare – Natur, Miljö och Kultur
Östersund
sara.eriksson@studieframjandet.se
070-883 16 42
Dela sida:
Dela: