Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Tillverkning av mejeriprodukter till husbehov

Tillverkning av ost i en kastrull

Tillverkning av mejeriprodukter till husbehov

I denna studiecirkel får du lära dig grunderna i mjölkförädling och tillverka produkter såsom; filmjölk, färskost, skärost samt stekost.

Studiecirkeln består av 3 träffar med olika teman.

Träff 1: Tisdag 6 maj kl. 18.00-20:30 i Studiefrämjandets lokaler på Storgatan 34, Östersund.

Praktik: Tillverkning av syrade produkter; filmjölk, yoghurt och färskost.

Teori: Att tillverka säkra mejeriprodukter.

Träff 2: Tisdag 13 maj kl. 18.00-20:30 i Studiefrämjandets lokaler på Storgatan 34, Östersund

Praktik: Tillverkning av skärost.

Teori: Ystningsprocessen.

Träff 3: Lördag 24 maj kl 8-16

Praktik: Heldagsystning på Långmobuan i Aspås. Tillverkning av stekost.

Antal deltagare max 8 st

I kursen ingår smakprov av de tillverkade produkterna samt 1kg stekost.

Varmt välkomna!

Kontakt

Sara Eriksson
Folkbildningsutvecklare – Natur, Miljö och Kultur
Östersund
sara.eriksson@studieframjandet.se
070-883 16 42

I denna studiecirkel får du lära dig grunderna i mjölkförädling och tillverka produkter såsom; filmjölk, färskost, skärost samt stekost.

Anmäl dig

Studiecirkeln består av 3 träffar med olika teman.

Träff 1: Tisdag 6 maj kl. 18.00-20:30 i Studiefrämjandets lokaler på Storgatan 34, Östersund.

Praktik: Tillverkning av syrade produkter; filmjölk, yoghurt och färskost.

Teori: Att tillverka säkra mejeriprodukter.

Träff 2: Tisdag 13 maj kl. 18.00-20:30 i Studiefrämjandets lokaler på Storgatan 34, Östersund

Praktik: Tillverkning av skärost.

Teori: Ystningsprocessen.

Träff 3: Lördag 24 maj kl 8-16

Praktik: Heldagsystning på Långmobuan i Aspås. Tillverkning av stekost.

Antal deltagare max 8 st

I kursen ingår smakprov av de tillverkade produkterna samt 1kg stekost.

Varmt välkomna!

Kontakt

Sara Eriksson
Sara Eriksson Verksamhetsutvecklare Natur, Miljö & Hälsa
Skicka e-post
070-883 16 42

Liknande kurser inom Matlagning i Jämtlands län