• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Heldag på Vänermuseet med spännande föreläsningar

22 oktober bjuder vi in till en heldag på Vänermuseet i Lidköping, med spännande föreläsningar såsom att skapa en hållbar garderob, semestra klimatsmart, om akvakultur samt mycket mer. Dessutom får vi besök av Isabelle McAllister som håller i en workshop.

PROGRAMMET

 
Kl 11.15 Spännande semestrande med gott klimatsamvete

Fredrik Warberg är mångårig miljöföreläsare/ utbildare och entusiast inom hållbara semestrar som bland annat varit med och byggt upp sidan klimatsmartsemester.se.
Han avlivar myter om resande, spanar om semestrandet efter pandemin, visar hur du kan beräkna utsläpp från dina egna resor och ger hjälp till hur du kan underlätta klimatsmart resande och planera dessa.
 
12:15 Vattenbruk i Sverige - hur går det till och hur ser framtiden ut?
 
Vattenbruk/ akvakultur är en form av naturbruk där människan odlar organismer i vatten. Daan van der Blom, biolog på Vänermuseet och före detta fiskodlare, berättar om svenskt vattenbruk och hur framtidens matproduktion i vattnet kan ser ut.
 
Kl 13.15 Så skapar du en hållbar garderob
 
Vi har redan överfulla garderober som vi fortsätter att fylla på i allt snabbare takt. Ändå står så många människor framför sin garderob med känslan av att inte har något att ta på sig.
Välkommen till en inspirerande föreläsning med Ulrika Lysell, som också går under namnet Garderobscoachen. Under sin föreläsning delar hon med sig av sina erfarenheter kring hur du kan skapa en garderob som får dig att känna dig stilsäker och är hållbar både för plånbok och klimatet, utan att behöva konsumera nytt.
 
Kl 14.30 Fixa hålet! - En workshop med Isabelle McAllister Obs! Anmälan krävs.
 
Isabelle McAllister, författare, omställningsaktivist och programledare för bland annat tv-programmet Fixa rummet håller en workshop för dig som över 12 år och eventuell medföljande vuxen. Det blir en kombinerad föreläsning och workshop där publiken kommer att få handfasta tips på hur man kan lappa och laga kläder och saker. Ta gärna med dig något trasigt plagg hemifrån, som en tröja eller t-shirt så kommer vi testa på att laga hål med nåltovning.

Workshopen är gratis, men föranmälan krävs. Länk till föranmälan: https://towni.se/products/product__7VEPkAFico9658tvLG75

Lördag 22 oktober 2022 - 11.00 till 16.00

Plats

Framnäsvägen 2, 531 54 Lidköping

Arrangör

Studiefrämjandet Skaraborg

Inträde

Kostnadsfritt

Anmälan

Ingen föranmälan krävs