• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Världen som väntar - möt författaren Peter Alestig

Sverige håller på att förändras. Det snöar mindre, regnar mer och har blivit varmare. Ändå tänker många svenskar att klimatförändringar är något som drabbar andra människor i andra delar av världen. Så är det inte.

Redan idag har den globala uppvärmningen hotat vår tillgång på mat, gett oss nya sjukdomar och parasiter samt påverkat vår roll i världspolitiken. Och det är förmodligen bara början.

I den nya boken Världen som väntar tecknar klimatjournalisten Peter Alestig på ett nyskapande sätt en bild av hur våra liv kommer att påverkas på sätt vi inte kunnat föreställa oss.

Hur slår extremvädret mot vår hälsa och ekonomi? Hur ska vi klara energiförsörjningen när fossila bränslen fasas ut? Och hur försvarar vi demokratin när klimatfrågan ställer människor mot varandra?

Peter Alestig är klimatredaktör på Dagens Nyheter. Han har länge bevakat frågor om klimat och hållbarhet, samt arbetat som Afrikakorrespondent.

Föreläsningen är en del av Omställningsscenen på Stadsbiblioteket under Hållbarhetsfestivalen i Västra Götaland som pågår 17-23 oktober.

Torsdag 20 oktober 2022 - 17.00 till 18.00

Plats

Götaplatsen 3, 412 56 Göteborg

Arrangör

Hållbarhetsfestivalen Västra Götaland

Inträde

Kostnadsfritt

Anmälan

Ingen föranmälan krävs