• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

PMU Vindens hållbarhetskväll

Välkomna till en kväll i hållbarhetens tecken. Föreläsning om hållbart mode, workshop om nålfiltning, provsmakning av närproducerad mat, provsmakning av växtbaserad mat, fika/mötas och VIP shopping

Välkomna till en kväll i hållbarhetens tecken.

  • Hållbart mode.
  • Hållbar och närproducerad mat.

Onsdagen den 19e oktober kl. 18:00 öppnar vi för en kväll av föredrag, workshop, provsmakning, shopping och lite fika förstås.

Vi börjar med att bondens skafferi och HUJ bjuder på lite att äta och lite provsmakning av deras produkter.

Vinden kommer att ha öppet caféet om man vill köpa kaffe och annat gott till. Under tiden vi fikar kommer representanter från HUJ och Bondens skafferi berätta lite om deras produkter och tjänster. Bondens skafferi är en butik som säljer närproducerad mat och är grannar med Vinden precis som HUJ är våra grannar och som jobbar med växtbaserad mat ”morgondagens pålägg”.

Därefter kommer Gudrun Bonér från Karuscha AB berätta om hållbart mode. Gudrun är en trendkänslig kreatör & stylist som jobbar sömlöst mellan inredning och mode utifrån ett hållbarhetsperspektiv där fokus är att göra detta med en hög design och modegrad. Hon har i många år jobbat med hållbart mode bl.a. som projektledare för F/ACT Movement ett projekt som vill inspirera människor att konsumera mode cirkulärt. Gudrun kommer att finnas på plats i butiken för att tipsa och inspirera till hur vi kan förlänga livet på våra plagg. Hon kommer även att hålla en workshop i nålfiltning, vilket är ett enkelt och roligt sätt att laga och uppdatera stickade ullplagg på. Ta gärna med dig om du har något stickat ullplagg som fått fläckar eller hål eller som av någon annan anledning inte används i din garderob, så kan du under kvällen få inspiration till hur denna kan uppdateras med nålfiltning.

Efter workshopen så öppnar vi kassan och du kan VIP-handla i butiken, dvs. handla dagen innan öppningsdag. Vill man sitta kvar och nålfilta i caféet går det förstås bra med.

Välkomna till en kul kväll med intressanta möten och bra info om hållbarhet. Mer info hittar du på: www.vinden.org www.pmu.se.... instagram: @pmuvindensecondhand .....facebook: Vinden Second Hand För med info på Instagram: @Karuscha_styling @fact.movement @hej.huj @bondensskaffeributikalingsas

Onsdag 19 oktober 2022 - 18:00 till 21:00

Plats

Maskingatan 6 44139 Alingsås

Arrangör

Joakim Bonér

0702414208

joakim.boner@pmu.se

Ingen anmälan behövs men det är bra om du anmäler på facebook

Inträde

Kostnadsfritt

Anmälan

Ingen föranmälan krävs