• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Isabella Lövin: "Oceankänslan" - om behovet av en ny berättelse

Kom och lyssna på Isabella Lövin, tidigare miljö-, klimat- och vice statsminister, språkrör för Miljöpartiet, EU-parlamentariker och författare som nu är aktuell med den kritikerrosade boken "Oceankänslan- om behovet av en ny berättelse".

Efter mer än ett decennium på den högsta politiska nivån lämnade Isabella Lövin sina poster i februari 2021. Oceankänslan är hennes skildring av tiden i politiken och de utmaningar vi står inför.
Varför det fortfarande är så svårt att enas om det mest grundläggande: överlevnaden för livet på planeten?
 
Oceankänslan i bokens titel är ett försök att fånga det som saknas idag: en större berättelse. Den förhärskande duger inte längre. Den leder oss just nu rakt ner i avgrunden. Vi måste berätta historien om oss som planetära medborgare och förvaltare av en ensam blå planet, ett unikt undantag av liv i en oändlig svart och kall rymd; historien om vårt ansvar och vår välsignelse att få vara här.
 
Det är en enkel berättelse med klangbotten i oss alla. Med den som grund kan vi göra det verkligt svåra. Skydda världshaven, stoppa klimatkrisen och lyfta de fattigaste ur fattigdom.
 
Isabella kommer att föreläsa om sin bok och efteråt finns det tid för frågor och att köpa boken och få den signerad.
 
Fiket i Kulturhuset Hav & Land är öppet både innan och efter föreläsningen.

Tisdag 18 oktober 2022 - 18.00 till 19.00

Plats

Parkgatan 1, 456 61 Hunnebostrand

Arrangör

Föreläsningen är en del av Hållbarhetsfestivalen Västra Götaland och arrangeras i samarbete med Naturskyddsföreningen Sotenäs, Studiefrämjandet Fyrbodal, Studiefrämjandet Utbildningscenter Väst och Västra Götalandsregionen.

Inträde

Kostnadsfritt

Anmälan

Ingen föranmälan krävs