• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Fokus hållbarhet i Nordstan - Slow Fashion

Under vecka 42 har Nordstan ett utökat fokus på hållbarhet - både inom mode och kultur. Slow fashion är en inställning till mode där eftertanke och medvetenhet står i fokus. Det handlar även om reflektioner och prioriteringar.

Slow fashion handlar om att inspirera fler till att bygga och underhålla en hållbar garderob.

Detta genom att förlänga livslängden på sina plagg, handla second hand, hyra, byta eller låna kläder och köpa hållbart producerade produkter. Viktigt är också att köpen man gör blir rätt så att de inte blir hängande i garderoben, där kan butikspersonal och personal shoppers ha en viktig roll.

Eventet äger rum 20 -23 oktober på Nordstadstorget inne i Nordstan.

KappAhl, F/ACT, Lindex, MQ Marqet, Scorett och Stadsmissionen är på plats för att hjälpa besökare med råd men också konkret hjälp. Besökare kommer att kunna:

- Laga trasiga kläder
- Lära sig hur man ska ta hand om skorna för att de ska hålla riktigt länge
- Färga sina gamla svarta jeans
- Lära sig sneakerstvätt
- Byta kläder med Kappahl
- Lära sig om hur de bygger upp en långsiktig garderob
- Köpa Second hand av Lindex, MQMarqet och Stadsmissionen
- Pimpa gamla kläder med ett nytt tryck

UTSTÄLLARE:

F/ACT

Pimpa gamla plagg. Besökare kan ta med ett plagg som de har tröttnat på så ger F/ACT plaggen en ny look genom att sätta på ett nytt tryck. Representanter finns också på plats för att informera om hållbart mode. Tillskärarakademin finns också i F/ACTS monter för att laga och göraremake plagg-samt ge tips och inspo till besökarna hur man kan göra själv

Kappahl

Fredag 21 oktober – Kappahls varumärke kay/day erbjuder tidlös design och kvalitet för en lång livslängd. Kl 12-12-45 gästas montern av designerna bakom varumärket kay/day som berättar om hur de jobbar med smart design för mindre materialspill och vad de gör för att produkterna ska kunna återvinnas på smartaste sätt.

MQMarqet

Här kan besökare få flertalet tips av leva Slow Fashion som skräddarhjälp, 100B – infärgning av urtvättade svart jeans, en personal shopper som hjälper kunden att skapa en basgarderob, sneakerstvätt samt ett second hand samarbete med Myrorna.

Stadsmissionen

Stadsmissionen säljer second hand mode. Scorett Här kan besökare upptäcka second hand kollektionen Reuse – för den som vill handla skor hållbart. Scorett kommer även ha en skoputsare i montern som berättar vilka produkter som man ska använda för att skorna ska hålla riktigt länge.

Lindex

I montern hos Lindex kommer besökare att kunna köpa secondhandkläder för henne

Fredag 21 oktober 2022 - 10:00 till 20:00

Plats

Nordstan

Arrangör

Inträde

Kostnadsfritt

Anmälan

Ingen föranmälan krävs