• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

EXP Scenkonst presenterar: Det är inte såhär det slutar! Teater + Workshop

Ett teaterstycke om klimatångest med efterföljande workshop skapat av Tova Ekenberg och Livia Hiselius.

"Planeten, pappa, pengar, pungar… Jag kastas mellan det extrema, en absurd tillvaro dömd till undergång. Men mitt i apokalyptiska prognoser finns kärlek till livet. Men om jag inte kan dansa till det så är det ingen revolution. Men revolutionen är urvattnad, isarna smälter till vatten, skogen till aska. Men jag använder iallafall ekologiskt glitter."

"Det är inte såhär det slutar" hade premiär på Gothenburg Fringe Festival i början av September och sätts nu upp igen för Hållbarhetsfestivalen på Kajskjul 46.

Det är en 35 minuters föreställning som följs av en workshop, ca 50 min långt, där besökarna får möta varandra i aktiverade samtal och lekfullt skapande. Med självbiografiska inslag och mycket humor hämtar stycket sitt stoff ur upplevelsen av att möta slutet på en värld.

Det är kropp, dans, text och videoprojektioner som tillsammans bildar en berättelse om kamplust, uppgivenhet och hopp.

Idé, text, på scen: Tova Ekenberg

Regi: Livia Hiselius

Tova Eli Ekenberg är verksam som skådespelare och performancekonstnär och jobbar gränsöverskridande mellan konstarterna. Konstnärlig ledare för EXP Scenkonst. tovaekenberg.com

Livia Toje Hiselius är frilansande scenkonstnär och har spelat på scener som Turteatern, Oslo Blackbox, William Kentrdgecenter i Johannesburg och Skogen. Livia är med och driver Rymdstationen och FiaskoKompaniet i Göteborg. liviahiselius.com

Tova och Livia träffades på sin kandidat i skådespeleri på Norwegian Theatre Academy och det här är deras första verk ihop i Sverige.

Fredag 21 oktober 2022 - 17.00 till 18.30

Arrangör

EXP Scenkonst

Tova.ekenberg@gmail.com

Anmälan görs genom att swisha till 0729755778 (Tova Ekenberg)

Inträde

40-80