• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Vandring Anneröd-Skärholmen

Prova den nya vandringsleden som binder samman Sotenäs och Tanum. Tillsammans med en guide går vi från bokskogen i Anneröd via Evja Folkets Hus och Tåsteröds vatten samt bergen ovanför Klingsdalen innan vi kommer fram till Skärholmen.

Frivilliga krafter har röjt vandringsleder i både Sotenäs och Tanums kommuner.

Dessa vandringsleder anknyter nu till Soteleden och gör att det går att vandra längs markerad led hela vägen från bokskogen i Anneröd till Skärholmen där KKV Bohuslän ligger.

Vi kommer under ledens gång passera utkikspunkter med utsikt över både hav och sjöar, täta skogspartier och bergsklyftor. Vi passerar en gammal avrättningsplats, Bödelsbacken, och en del av leden går tätt intill Tåsteröds vatten. Mot slutet av vandringen går vi förbi ett gammalt stenbrott. Nu bjuder vi för första gången in allmänheten för att tillsammans med en guide gå hela sträckan.

Observera att terrängen är bitvis krävande och att det kan vara blött i skog i mark.

Håll utkik på väderleksrapporten och ta med rätt kläder, mat och vatten. Sträckan är inte exakt uppmätt i längd men det borde vara strax under en mil.

Vi anpassar tempot efter gruppen och vill du gå snabbare så går det bra att gå i förväg, leden är markerad. Behöver du bryta under vägens gång så är det enklast vid Evja Folkets Hus, efter ca 3,5 km. Följer du med hela sträckan så borde det ta ca sex timmar, inklusive pauser för vila och mat. När vandringen längs leden är klar så går vi längs vägen tillbaka till utgångspunkten, en promenad på ca 20-30 minuter.

Samling vid parkeringen vid bokskogen, Anneröd-Hogsäm kl 09:30.

Avslut vid KKV Bohuslän, Skärholmen, ca 15.30

Söndag 23 oktober 2022 - 09:30 till 15:30

Plats

Arrangör

Sotenäs kommun, Carl Forsberg

0721439588

carl.forsberg@sotenas.se

Anmäl dig per mail till: carl.forsberg@sotenas.se Det kostar inget att delta och anmälan är inte bindande, men det är bra att ha ett hum om hur många som vill följa med.

Inträde

Kostnadsfritt

Anmälan