• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Arrangera

Här hittar du information till dig som arrangör på festivalen.

Vecka 42 - den 16 - 22 oktober händer det! Då går den sjätte omgången av Hållbarhetsfestivalen Västra Götaland av stapeln. Det blir en vecka full av intressanta, problematiserande, lärorika och tillsammansskapande arrangemang med hållbarhet som gemensam nämnare. Exakt vad för arrangemang är det Ni arrangörer som bestämmer. Arrangörer från alla samhällssektorer är välkomna att arrangera programpunkter. Vi vänder oss till såväl föreningar, organisationer, verksamheter som kommuner, skolor, akademi och näringsliv.  

Vi arbetar med vad vi kallar för självorganisering. Det betyder att du som vill arrangera en programpunkt av något slag själv planerar och genomför aktiviteten. Vi står för plattformen och ett kalendarie på vår webb där du som arrangör själv kan lägger upp ditt arrangemang.

Länk till anmälan finns i menyn på startsidan.

I samband med att du lägger upp ditt arrangemang behöver du ha en titel på ditt arrangemang, en beskrivande text om arrangemanget, samt kunna svara på frågor såsom adress till och info om lokalen och eventuell tekniken, eventuellt inträde, kontaktperson osv.   

Använd Studiefrämjandets checklista för hållbara arrangemang

Få tips och inspiration från förra årets program här

Presskit hittar du här

  • Använd gärna bilderna i presskit.
  • Vi har anpassat bilder utifrån de format som förekommer på facebook och instagram.
  • Skapa gärna ett eget facebookevenemang men glöm då inte att bjuda in hållbarhetsfestivalen som medvärd så kan vi hjälpa er att sprida det.
  • Tagga gärna @hallbarhetsfestivalenvg på instagram och facebook så kan vi dela vidare era inlägg
  • Använd hashtaggen #hallbarhetsfestivalenvg 

Saknar du något i presskit? Kontakta oss 

Vill du strömma din programpunkt live med din mobil under Hållbarhetsfestivalen? På Studiefrämjandets kontor i Alingsås, Borås och Göteborg finns det mobilstreamingkit att låna kostnadsfritt. Kontakta projektledare under "Kontakta oss"

Kolla in en film om dessa streamingkit här 

Genom åren har vi sett en bredd av olika typer av arrangemang. Allt ifrån föreläsningar, seminarier, teaterföreställningar, klädbytardagar, workshops och re-makes till marknader för lokalproducerade och hållbara varor och tjänster, besök på gemensamodlingar, öppna hus med mera. Listan på typer av arrangemang kan göras jättelång och begränsas inte i form - så länge som det övergripande temat för arrangemanget faller inom begreppet hållbarhet. Mer om det kan du läsa på Tema 2023 (studieframjandet.se) 

Kanske har ni en drömföreläsare som måste komma till tals? Kanske vill ni arrangera ett gränsöverskridande samtal? Vilka tycker ni behöver prata med varandra under organiserade former och om vad? Kanske kan ni öppna upp er verksamhet för besök under veckan, till exempel er tillsammansodling, ert bibliotek, er föreningsverksamhet eller näringslivsverksamhet etc? Kanske har ni en större lokal eller arena som ni kan låna ut till andra som vill arrangera något - Skicka ut en öppen förfrågan i era kanaler eller hör av er till oss!  Vill du ha mer inspiration till typ av arrangemang – kolla in ett urval av förra årets program på Förra årets program (studieframjandet.se) 

Här på vår webbsida kan du läsa mer om hållbarhet och om årets tema. Det finns också en hel del bra information inför att skapa ett arrangemang såsom info kring hur du gör dem tillgängliga och hållbara. Vi uppmuntrar alla som ska hålla i ett arrangemang att ta del av all information här på vår webbsida. Om du behöver hjälp eller vill bolla idéer för ett arrangemang är du välkommen att kontakta projektledaren för festivalen. Kontaktuppgifter finns på under Kontakta oss (studieframjandet.se) 

Vi välkomnar en mångfald av programpunkter inom hållbarhet och drivs starkt av parollen “gräv där du står”.

Det innebär för oss att vi omfamnar alla försök att röra sig framåt mot mer hållbara vägar - små som stora, hos den enskilda näringsidkaren såväl som hos den stora organisationen.

Samtidigt är det viktigt att både vi och ni som arrangerar värnar om det hållbarhetsfestivalen står för. Av den anledningen vill vi informera dig som arrangör om några viktiga aspekter för oss. 

Läs mer om det här 

Detta gör projektledningen

Projektledningen står för plattformen och marknadsföring av Hållbarhetsfestivalens kalendarium i sin helhet. Under månaderna som leder upp till festivalen görs flera kampanjer och utskick för att sprida festivalen i regionen. 

Projektledningen ser dessutom till att det blir en spridning i regionen och hjälper till att bygga nätverk. 

Detta gör du som arrangör

Du som enskild aktör gör stor skillnad för genomslagskraften av festivalen genom att själv marknadsföra ditt arrangemang i dina egna kanaler och kontakter.  

Ta gärna hjälp av vårt presskit där materialet är anpassat både utifrån om du väljer att göra en affisch eller fokuserar på digital marknadsföring i sociala medier exempelvis. 

Glöm heller inte att lägga till oss som medvärd om du gör ett facebookarrangemang! www.facebook.com/hallbarhetsfestivalenVG 

Tagga oss gärna på Instagram @instagram hallbarhetsfestivalenvg 

 

Nu är anmälan öppen! Välkommen att anmäla er programpunkt via anmälningsformuläret. Deadline för att lämna in ett arrangemang är den 1 oktober 2023. Efter sommaren släpper vi programmet för allmänheten här på vår webb.