Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

Hållbar matlagning i säsong, minska svinnet.

Hållbar matlagning i säsong, minska svinnet.

Lär dig laga fantastisk mat som är resursklok, enkel och hållbar.

Kursledaren, Maria Zihammou inspirerar dig att laga mat som är både hållbar och enkel.

Visste du att man kan använda stammen på broccolin och blomkålen. Hur man testar om äggen är färska. Hur får man resterna från gårdagens middag att bli till kylskåpsskatter? Ta med smaklökarna och lär dig laga mat på dina rester och hur man förvarar och tar hand om råvaror tillsammans med mycket mer.

Upplägg och innehåll:

Du får lära dig laga enkel och snabb mat i mindre grupper. Vi inleder med en genomgång där Maria lär ut tips och trix på temat. Därefter sätter vi igång med matlagningen i köket. Kursdeltagarna kommer att få laga en meny med 3-4 rätter enligt recept. Dagen avslutas med gemensam måltid och därefter hjälper alla till att duka av och diska.

Inga förkunskaper krävs 

Maria Zihammou är frilansande matkreatör, kokboksförfattare och matstylist bosatt i Göteborg.

Maria inspireras av sin mångkulturella bakgrund och från resor när hon skapar recept. Maten får gärna vara färgstark och på grönsaker i säsong. I hennes inspirerande köksfilosofi är råvaran utgångspunkten, matlagningen är enkel och maten en njutning att äta.

Kontakt

Lena Svensson
Medarbetare
Varberg
lena.svensson@studieframjandet.se
0340-20 10 83

Lär dig laga fantastisk mat som är resursklok, enkel och hållbar.

Anmäl dig

Kursledaren, Maria Zihammou inspirerar dig att laga mat som är både hållbar och enkel.

Visste du att man kan använda stammen på broccolin och blomkålen. Hur man testar om äggen är färska. Hur får man resterna från gårdagens middag att bli till kylskåpsskatter? Ta med smaklökarna och lär dig laga mat på dina rester och hur man förvarar och tar hand om råvaror tillsammans med mycket mer.

Upplägg och innehåll:

Du får lära dig laga enkel och snabb mat i mindre grupper. Vi inleder med en genomgång där Maria lär ut tips och trix på temat. Därefter sätter vi igång med matlagningen i köket. Kursdeltagarna kommer att få laga en meny med 3-4 rätter enligt recept. Dagen avslutas med gemensam måltid och därefter hjälper alla till att duka av och diska.

Inga förkunskaper krävs 

Maria Zihammou är frilansande matkreatör, kokboksförfattare och matstylist bosatt i Göteborg.

Maria inspireras av sin mångkulturella bakgrund och från resor när hon skapar recept. Maten får gärna vara färgstark och på grönsaker i säsong. I hennes inspirerande köksfilosofi är råvaran utgångspunkten, matlagningen är enkel och maten en njutning att äta.

Liknande kurser inom Matlagning i Hallands län

Matlagning- kurser, studiecirklar & evenemang (4 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Studiecirkel/kurs: Snabblagat, Middag på 15 minuterMer info Varberg 2019-11-09 lördag 10:00 - 15:00 1 680 krMer info
Studiecirkel/kurs: Hållbar matlagning i säsong, minska svinnet.Mer info Varberg 2019-11-16 lördag 10:00 - 15:00 1 680 krMer info
Studiecirkel/kurs: Vego till vardagsMer info Varberg 2019-11-23 lördag 10:00 - 15:00 1 680 krMer info
Föreläsning: Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskuggaMer info Laholm 2019-11-26 tisdag 19:00 - 21:00 0 180 krMer info