• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Bildningsresan-Fejkmaten

Fejkmaten

Fejkmaten -Ann Fernholm- Vetenskapsskribent Uppsala universitet
De senaste åren har maten vi köper genomgått en fullständig förvandling. Det är som att en plastikkirurg har satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte. De bryts ner till sina minsta beståndsdelar och blandas med smakämnen, färgämnen och förtjockningsmedel innan de kläs i en säljande förpackning
Under föredraget Fejkmaten presenterar Ann Fernholm en unik lista över de hundra vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Hon berättar också om sina anmälningar av livsmedelsindustrins vilseledande förpackningar och hur språket har förlorat sin betydelse i butiken.
Ann Fernholm är vetenskapsskribent och har disputerat i molekylär bioteknik. I över 10 år har hon granskat vetenskapen bakom våra kostråd. I sin senaste bok – Fejkmaten – nagelfar hon den moderna livsmedelsindustrin.” 

Ett samarbete mellan Studiefrämjandet Halland och Varbergs Bibliotek

Ingen föranmälan Fritt inträdde

Välkommen 

Kontakt

Lena Svensson
Verksamhetsutvecklare
Varberg
lena.svensson@studieframjandet.se
0340-20 10 83

Fejkmaten

Fejkmaten -Ann Fernholm- Vetenskapsskribent Uppsala universitet
De senaste åren har maten vi köper genomgått en fullständig förvandling. Det är som att en plastikkirurg har satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte. De bryts ner till sina minsta beståndsdelar och blandas med smakämnen, färgämnen och förtjockningsmedel innan de kläs i en säljande förpackning
Under föredraget Fejkmaten presenterar Ann Fernholm en unik lista över de hundra vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Hon berättar också om sina anmälningar av livsmedelsindustrins vilseledande förpackningar och hur språket har förlorat sin betydelse i butiken.
Ann Fernholm är vetenskapsskribent och har disputerat i molekylär bioteknik. I över 10 år har hon granskat vetenskapen bakom våra kostråd. I sin senaste bok – Fejkmaten – nagelfar hon den moderna livsmedelsindustrin.” 

Ett samarbete mellan Studiefrämjandet Halland och Varbergs Bibliotek

Ingen föranmälan Fritt inträdde

Välkommen 

Kontakt

Lena Svensson Personel
Lena Svensson Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Samhälle & hållbar utveckling i Hallands län