Bildningsresan-Fejkmaten
Bildningsresan-Fejkmaten
Fejkmaten
Fejkmaten -Ann Fernholm- Vetenskapsskribent Uppsala universitet
De senaste åren har maten vi köper genomgått en fullständig förvandling. Det är som att en plastikkirurg har satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte. De bryts ner till sina minsta beståndsdelar och blandas med smakämnen, färgämnen och förtjockningsmedel innan de kläs i en säljande förpackning
Under föredraget Fejkmaten presenterar Ann Fernholm en unik lista över de hundra vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Hon berättar också om sina anmälningar av livsmedelsindustrins vilseledande förpackningar och hur språket har förlorat sin betydelse i butiken.
Ann Fernholm är vetenskapsskribent och har disputerat i molekylär bioteknik. I över 10 år har hon granskat vetenskapen bakom våra kostråd. I sin senaste bok – Fejkmaten – nagelfar hon den moderna livsmedelsindustrin.”
Ett samarbete mellan Studiefrämjandet Halland och Halmstad Bibliotek
Ingen föranmälan Fritt inträdde
Välkommen
Kontakt
Lena Svensson
Verksamhetsutvecklare
Varberg
lena.svensson@studieframjandet.se
0340-20 10 83