Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

Grundkurs i matlagning med stormkök - Utomhus

Grundkurs i matlagning med stormkök - Utomhus

Kanske har du tittat på programmet "Ett nedsläckt land" och börjat fundera över hur sårbart vårt samhälle är och hur mycket ansvar vi faktiskt har som individ. Hur lite hjälp vi faktiskt kan räkna med från myndigheterna vid ett längre strömavbrott eller brist på vatten

Syftet ,ed lursen är att ge dig grunderna i matlagning på stormkök och över öppen eld samt kokgrop.

Allt detta i kombination med lite paddling och massor av god mat.

Kanske är du redan en rutinerad friluftsmänniska som vill dela med dig av lite nya tips eller så är du helt ny, med ett stormkök och en kanot. Det spelar ingen roll vilket då kursen vänder sig till alla och vi börjar från grunden med att förevisa stormkök, eldning, paddling m.m.

Vi kommer visa hur man lagar annat än frystorkad mat på stormkök! Bland annat kommer vi att tillaga pizza på stormköket.

Vill du äta mat tillagad i kokgrop eller koka ägg i vitmossa?
Vill du lära dig mer om eld och olika eldar och vad som är bra att ha med sig i en "tändpåse".

 

Plats: Smörnäs lägergård, 3 mil norr om Gävle.
Datum: Lördag den 15 juni
Tid: 09:00 - 19:00

Utrustning:
Kläder efter väder + ombyte
Matkåsa och bestick
Vattenflaska (fylld)
Vattentät packpåse (Vi har att låna ut om ni saknar)
Stormkök (Behöver ni inte ta med, men får om ni vill)

 

Detta ingår i kursavgiften:
Förmiddagsfika
Lunch
Middag (2 rätter)
Måltidsdryck (vatten/saft)
Kanothyra inkl flytväst

Vid anmälan anmäler ni eventuella allergier eller vegetarisk kost.
För er som vill komma kvällen innan och/eller stanna kvar en natt finns möjlighet till övernattning på logen utan extra kostnad. Ta då med sovsäck och liggunderlag samt mat för den tiden du tillbringar utanför kursen.

Anmälan görs på Friluftsfrämjandet´s hemsida

Det kommer komma en påbyggnads del i höst med en dag 2 som är helt fristående men ni som går denna kurs får förtur och en rabatt på nästa del. Mer information om den fås under middagen på denna kurs.
På dag 2 kommer det bli mer focus på just "ett nedsläckt land" och hur vi bygger upp en "krislåda" hanterar mörker och kallt väder, mm och självklar matlagning

 

Kontakt

Elin Skoglund
Handläggare
Gävle
elin.skoglund@studieframjandet.se
070-619 01 65

Kanske har du tittat på programmet "Ett nedsläckt land" och börjat fundera över hur sårbart vårt samhälle är och hur mycket ansvar vi faktiskt har som individ. Hur lite hjälp vi faktiskt kan räkna med från myndigheterna vid ett längre strömavbrott eller brist på vatten

Syftet ,ed lursen är att ge dig grunderna i matlagning på stormkök och över öppen eld samt kokgrop.

Allt detta i kombination med lite paddling och massor av god mat.

Kanske är du redan en rutinerad friluftsmänniska som vill dela med dig av lite nya tips eller så är du helt ny, med ett stormkök och en kanot. Det spelar ingen roll vilket då kursen vänder sig till alla och vi börjar från grunden med att förevisa stormkök, eldning, paddling m.m.

Vi kommer visa hur man lagar annat än frystorkad mat på stormkök! Bland annat kommer vi att tillaga pizza på stormköket.

Vill du äta mat tillagad i kokgrop eller koka ägg i vitmossa?
Vill du lära dig mer om eld och olika eldar och vad som är bra att ha med sig i en "tändpåse".

 

Plats: Smörnäs lägergård, 3 mil norr om Gävle.
Datum: Lördag den 15 juni
Tid: 09:00 - 19:00

Utrustning:
Kläder efter väder + ombyte
Matkåsa och bestick
Vattenflaska (fylld)
Vattentät packpåse (Vi har att låna ut om ni saknar)
Stormkök (Behöver ni inte ta med, men får om ni vill)

 

Detta ingår i kursavgiften:
Förmiddagsfika
Lunch
Middag (2 rätter)
Måltidsdryck (vatten/saft)
Kanothyra inkl flytväst

Vid anmälan anmäler ni eventuella allergier eller vegetarisk kost.
För er som vill komma kvällen innan och/eller stanna kvar en natt finns möjlighet till övernattning på logen utan extra kostnad. Ta då med sovsäck och liggunderlag samt mat för den tiden du tillbringar utanför kursen.

Anmälan görs på Friluftsfrämjandet´s hemsida

Det kommer komma en påbyggnads del i höst med en dag 2 som är helt fristående men ni som går denna kurs får förtur och en rabatt på nästa del. Mer information om den fås under middagen på denna kurs.
På dag 2 kommer det bli mer focus på just "ett nedsläckt land" och hur vi bygger upp en "krislåda" hanterar mörker och kallt väder, mm och självklar matlagning

 

Liknande kurser inom Matlagning i Gävleborgs län

Matlagning- kurser, studiecirklar & evenemang (6 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Studiecirkel/kurs: Grundkurs i matlagning med stormkök - UtomhusMer info Oslättsfors 2019-06-15 lördag 09:00 - 19:00 1 800 krMer info
Studiecirkel/kurs: Matlagningskurs: Hållbar mat 15/6Mer info Söderhamn 2019-06-15 lördag 10:00 - 14:00 1 520 krMer info
Studiecirkel/kurs: Matlagningskurs: Det veganska uteköket 16/6Mer info Söderhamn 2019-06-16 söndag 10:00 - 14:00 1 520 krMer info
Studiecirkel/kurs: Matlagningskurs: Hållbar mat 6/7Mer info Söderhamn 2019-07-06 lördag 10:00 - 14:00 1 520 krMer info
Studiecirkel/kurs: Matlagningskurs: Det veganska uteköket 7/7Mer info Söderhamn 2019-07-07 söndag 10:00 - 14:00 1 520 krMer info