Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

Köksträdgården på Erik-Anders

Köksträdgården på Erik-Anders

En studiecirkel i odling som sker i en fantastisk kulturarvsmiljö där du är med och skapar årets köksträdgård. Vi samodlar blommor och grönsaker i estetiska kombinationer. Målet är en odling som surrar av pollinatörer och dignar av smakrika grönsaker.

Cirkeln ges i samarbete med Grön Front, en förening som arbetar med lokal mat och odling.

Planerad kursstart: 26 februari
Tid: 18:30-20:30
Kurskostnad: 2 500 kr
Max antal deltagare: 10 st

Kursledare:
Philip Larsson, trädgårdsmästare som helst odlar chili, samlar på rosor och lagar mat ute.
Sara Lundh, trädgårdsmästare med intresse för plocksallad, ätbara blommor och vilda växter.
Karin Öst, konstnär, självlärd kock som färgmatchar sin köksträdgård.

Praktisk trädgårdsarbete som följer odlingssäsongen!
Inga förkunskaper krävs!

Kursupplägg:

Träff 1: 26 februari
Kort historik kring köksträdgården. Design och växtval, anpassade till platsens förutsättningar.

Träff 2: 26 mars
Sådd och förkultivering. Jord och näring.

Träff 3: 23 april
Utearbete med rensning och fläta slanor.

Träff 4: 7 maj
Beredning av odlingsbäddarna, omskolning av småplantor. Genomgång av olika trädgårdsredskap.

Träff 5: 28 maj
Rensning, sådd och avhärdning av småplantor.

Träff 6: 4 juni
Utplantering, genomgång av kompostering och vi lär oss se skillnad på ogräs.

Träff 7, 8, 9: juni-juli-augusti
Allmän skötsel av köksträdgården i små grupper. Kursledarna kommer att rensa, binda upp, skadedjursbekämpa och gallra vid 8 tillfällen under perioden. Deltagarna kan välja 3 tillfällen som passar.

Träff 10: 20 augusti
Skördefest. Vi skördar, tillagar och äter upp det vi odlat.

Kontakt

Robin Larsson
Handläggare/Administratör
Söderhamn
robin.larsson@studieframjandet.se
076-778 60 75

En studiecirkel i odling som sker i en fantastisk kulturarvsmiljö där du är med och skapar årets köksträdgård. Vi samodlar blommor och grönsaker i estetiska kombinationer. Målet är en odling som surrar av pollinatörer och dignar av smakrika grönsaker.

Cirkeln ges i samarbete med Grön Front, en förening som arbetar med lokal mat och odling.

Planerad kursstart: 26 februari
Tid: 18:30-20:30
Kurskostnad: 2 500 kr
Max antal deltagare: 10 st

Kursledare:
Philip Larsson, trädgårdsmästare som helst odlar chili, samlar på rosor och lagar mat ute.
Sara Lundh, trädgårdsmästare med intresse för plocksallad, ätbara blommor och vilda växter.
Karin Öst, konstnär, självlärd kock som färgmatchar sin köksträdgård.

Praktisk trädgårdsarbete som följer odlingssäsongen!
Inga förkunskaper krävs!

Kursupplägg:

Träff 1: 26 februari
Kort historik kring köksträdgården. Design och växtval, anpassade till platsens förutsättningar.

Träff 2: 26 mars
Sådd och förkultivering. Jord och näring.

Träff 3: 23 april
Utearbete med rensning och fläta slanor.

Träff 4: 7 maj
Beredning av odlingsbäddarna, omskolning av småplantor. Genomgång av olika trädgårdsredskap.

Träff 5: 28 maj
Rensning, sådd och avhärdning av småplantor.

Träff 6: 4 juni
Utplantering, genomgång av kompostering och vi lär oss se skillnad på ogräs.

Träff 7, 8, 9: juni-juli-augusti
Allmän skötsel av köksträdgården i små grupper. Kursledarna kommer att rensa, binda upp, skadedjursbekämpa och gallra vid 8 tillfällen under perioden. Deltagarna kan välja 3 tillfällen som passar.

Träff 10: 20 augusti
Skördefest. Vi skördar, tillagar och äter upp det vi odlat.

Robin Larsson Handläggare/Administratör

Liknande kurser inom Odling i Gävleborgs län

Odling- kurser, studiecirklar & evenemang (1 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Studiecirkel/kurs: Köksträdgården på Erik-AndersMer info SÖDERALA 2019-02-26 tisdag 18:30 - 20:45 12 2 500 krMer info