Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

  • Välj län: Hela Sverige
    Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Styckningskurs

Styckningskurs

Styckningskurs

Kursledare: Peter Hedman
Pris 500kr, En heldag. Ta med eget fika och lunch, p.g.a. Corona
Plats: Åmot,Ockelbo
Start: 7 november

Att kunna stycka sitt eget kött och ta vara på alla styckningsdelar är både kvalitetsmedvetet och ekonomiskt. Vi kan nu erbjuda en grundläggande anatomisk styckningskurs för dig som vill kunna ta hand om och stycka ett helt djur. Du behöver inte ha några förkunskaper inom kursens område och under dagen blandas teori och praktik.

Efter det får du som deltagare prova på att stycka älg. Då alla djur är anatomiskt uppbyggda på samma sätt, kan du  sedan använda kunskaperna på vilket djur som helst. Under kursen kommer du få lära dig djurets anatomiska uppbyggnad och hur du på bästa sätt styckar djurets olika detaljer. Du får kunskap i hur du bör hantera köttet för att förlänga hållbarheten.

  • Hygien
  • Djurets anatomiska uppbyggnad
  • Styckning
  • Tillvaratagande för att få fram en så bra slutprodukt som möjligt
  • Mörning
  • Vad ska du tänka på när du köper in en djurkropp
    Teorin kommer att hållas vid Studiefrämjandet i Sandviken men styckningen vid slakteriet i Åmot/ Ockelbo

    Anmälan till Studiefrämjandet i Sandviken 026-273290 eller på vår hemsida
  • Info Gunilla Landell 026273290

Kontakt

Gunilla Landell
Verksamhetsutvecklare
Sandviken
gunilla.landell@studieframjandet.se
026-280 54 61

Anmäl dig

Styckningskurs

Kursledare: Peter Hedman
Pris 500kr, En heldag. Ta med eget fika och lunch, p.g.a. Corona
Plats: Åmot,Ockelbo
Start: 7 november

Att kunna stycka sitt eget kött och ta vara på alla styckningsdelar är både kvalitetsmedvetet och ekonomiskt. Vi kan nu erbjuda en grundläggande anatomisk styckningskurs för dig som vill kunna ta hand om och stycka ett helt djur. Du behöver inte ha några förkunskaper inom kursens område och under dagen blandas teori och praktik.

Efter det får du som deltagare prova på att stycka älg. Då alla djur är anatomiskt uppbyggda på samma sätt, kan du  sedan använda kunskaperna på vilket djur som helst. Under kursen kommer du få lära dig djurets anatomiska uppbyggnad och hur du på bästa sätt styckar djurets olika detaljer. Du får kunskap i hur du bör hantera köttet för att förlänga hållbarheten.

  • Hygien
  • Djurets anatomiska uppbyggnad
  • Styckning
  • Tillvaratagande för att få fram en så bra slutprodukt som möjligt
  • Mörning
  • Vad ska du tänka på när du köper in en djurkropp
    Teorin kommer att hållas vid Studiefrämjandet i Sandviken men styckningen vid slakteriet i Åmot/ Ockelbo

    Anmälan till Studiefrämjandet i Sandviken 026-273290 eller på vår hemsida
  • Info Gunilla Landell 026273290

Gunilla Landell Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Den vilda maten i Gävleborgs län