Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

Kötthygien / Styckningskurs

Kötthygien / Styckningskurs

Styckningskurs

Kursledare: Peter Hedman
Pris 800kr
Plats: Åmot
Start: september/oktober

Att kunna stycka sitt eget kött och ta vara på alla styckningsdelar är både kvalitetsmedvetet och ekonomiskt. Vi kan nu erbjuda en grundläggande anatomisk styckningskurs för dig som vill kunna ta hand om och stycka ett helt djur. Du behöver inte ha några förkunskaper inom kursens område och under dagen blandas teori och praktik.

Efter det får du som deltagare prova på att stycka älg. Då alla djur är anatomiskt uppbyggda på samma sätt, kan du  sedan använda kunskaperna på vilket djur som helst. Under kursen kommer du få lära dig djurets anatomiska uppbyggnad och hur du på bästa sätt styckar djurets olika detaljer. Du får kunskap i hur du bör hantera köttet för att förlänga hållbarheten.

  • Hygien
  • Djurets anatomiska uppbyggnad
  • Styckning
  • Tillvaratagande för att få fram en så bra slutprodukt som möjligt
  • Mörning
  • Vad ska du tänka på när du köper in en djurkropp
    Teorin kommer att hållas vid Studiefrämjandet i Sandviken men styckningen vid slakteriet i Åmot/ Ockelbo

    Anmälan till Studiefrämjandet i Sandviken 026-273290 eller på vår hemsida
  • Info Gunilla Landell 026273290

 

Kontakt

Gunilla Landell
Handläggare
Sandviken
gunilla.landell@studieframjandet.se
026-280 54 61

Ställ dig på väntlistan

Styckningskurs

Kursledare: Peter Hedman
Pris 800kr
Plats: Åmot
Start: september/oktober

Att kunna stycka sitt eget kött och ta vara på alla styckningsdelar är både kvalitetsmedvetet och ekonomiskt. Vi kan nu erbjuda en grundläggande anatomisk styckningskurs för dig som vill kunna ta hand om och stycka ett helt djur. Du behöver inte ha några förkunskaper inom kursens område och under dagen blandas teori och praktik.

Efter det får du som deltagare prova på att stycka älg. Då alla djur är anatomiskt uppbyggda på samma sätt, kan du  sedan använda kunskaperna på vilket djur som helst. Under kursen kommer du få lära dig djurets anatomiska uppbyggnad och hur du på bästa sätt styckar djurets olika detaljer. Du får kunskap i hur du bör hantera köttet för att förlänga hållbarheten.

  • Hygien
  • Djurets anatomiska uppbyggnad
  • Styckning
  • Tillvaratagande för att få fram en så bra slutprodukt som möjligt
  • Mörning
  • Vad ska du tänka på när du köper in en djurkropp
    Teorin kommer att hållas vid Studiefrämjandet i Sandviken men styckningen vid slakteriet i Åmot/ Ockelbo

    Anmälan till Studiefrämjandet i Sandviken 026-273290 eller på vår hemsida
  • Info Gunilla Landell 026273290

 

Gunilla Landell Handläggare

Liknande kurser inom Den vilda maten i Gävleborgs län

Den vilda maten- kurser, studiecirklar & evenemang (1 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Studiecirkel/kurs: Kötthygien / StyckningskursMer info Sandviken 3 GratisMer info