• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Välkommen till Danskarusellen Östergötland 2022/2023

Danskarusellen är en dansturné med möjlighet för dansgrupper och dansare att få uppträda, utvecklas och ha kul med andra dansare. Det är ingen tävling med röstning osv utan det handlar om utveckling och de som deltar får tips/feedback av coacher som ger möjlighet till att göra framsteg under medverkan. 

Danskarusellen kommer genomföras på följande sätt:

-Alla välkomna att anmäla oavsett ålder, dansstil eller erfarenhet. Nybörjare eller rutinerade dansare kan vara med på sina villkor. Alla som anmäler sig får vara med.

-Ansökningsperiod 13/5-19/8 2022 via webbsida (går att anmäla sig även efter 19/8 men då genom att maila karusellchef patrik.hyberts@studieframjandet.se

-Alla anmälda delas in i "pooler" om ca 5-6 dansgrupper/dansare per "pool".

-Slutet av september 2022;  information går ut till anmälda om vilken pool man deltar i samt  dansschema/datum för de tre turnéstopp man ska få göra runt om i Östergötland.

-Lördag 8/10 (+ ev fredag 7/10 ) genomförs "Katapulten" som är starten för Danskarusellen (samt Livekarusellen i Östergötland). Katapulten är en typ av festival där alla deltagare får träffa varandra och uppträda för första gången. Samt träffa turnéns danscoacher.

-oktober/nov/dec är det turnéstopp för alla deltagare där man dansar med "sin" pool och får feedback från coacher under tiden för att kunna utvecklas som dansgrupp och som dansare.

Danskarusellens turnéavslutning den 21/1-2023 går till som så att det avslutas med en Distrikstfestival där alla träffas igen och dansar en sista gång.

Vid distriktsfestivalen utsetts TVÅ akter att få representera Östergötland i Riksfestivalen. Dessa två utses via coachernas bedömning av deltagarnas engagemang,  utveckling och utrålning. 


Välkommen önskar Studiefrämjandet genom Karusellchef Östergötland Patrik Hyberts, 0765-490917