• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu
Innehållet i artikeln riktas mot Dalarnas län

Fiskeveckan i Särna - på Särna Camping

Välkommen till en vecka med föreläsningar, kurser och marknad i en härlig blandning för både barn och vuxna! Fiskeveckan i Särna på Särna Camping är perfekt för dig som är intresserad av fiske och uteliv. Här hittar du en bra blandning av kurser och utbildningar, föreläsningar, tävlingar och marknad med försäljning som andas fiske och uteliv. Vi ser fram emot att träffa er under vecka 26, 28/6-1/7 2023.

Kajakfiske

På plats under veckan har vi ett härligt gäng som är i Särna för att utöva kajakfiske som deltagare i kajakfisketävlingen Mountain Madness och kajakfisketräffen Liska Kayak Open. Är du intresserad av just kajakfiske så finns här stor möjlighet att få tips och kanske även testa på hur det är att fiska från en kajak.

Flugfiske

Är du sugen på att testa eller lära dig mer om flugfiske, så är dagarna onsdag och torsdag ett perfekt tillfälle att besöka Särna Camping, då vi har den nationella och internationella mästaren i fly casting Ola Spång på plats. Ola håller i en kastklinik på onsdagen och en flugkastarskola för barn och ungdomar på torsdagen. Ola finns på plats under hela veckan och är då möjlig att boka för privata kastkurser.

Anmälan Ola Spång flugkastnings klinik

Fiskeskola

På torsdag och fredag eftermiddag håller SFK Särnaharren tillsammans med Lubbe Pytel en fiskeskola för barn och ungdomar. Här lär du dig grunderna för att kunna börja fiska när vi går igenom allt från knutar till att kasta på rätt sätt.

Läs mer här och anmäl dig till veckans fiskeskolor

Föreläsningar

Hur tänker en Gädda? Ja är det något som du också undrar så har du på lördag kväll det perfekta tillfället att räta ut frågetecknen när den svenska sportfiskeprofilen Tobias Fränstam föreläser om just gäddan och sin bok Gäddbibeln. Efter Tobias Fränstams föreläsning så har vi internationellt besök på scenen av den internationellt kända profilen inom kajakfiske, Jim Sammons från San Diego i Californinen, USA. Jim har de under de senaste 20 åren rest världen över och fiskat från kajak, här får vi följa med Jim jorden runt när han berättar och svarar på frågor om sina resor och erfarenheter.

Anmälan och biljett Tobias Fränstam

Anmälan och biljett Jim Sammons

Läs mer här om veckans föreläsningar

Marknad, utställning och försäljning

Det blir kolbotten, hantverk, fiske och fiskevård, fiskebutik med försäljning, testa på kajakfiske och mycket mera. Är du intresserad av fiske och uteliv eller helt enkelt bara vill med på ett roligt event så är Särna och Särna Camping det perfekta stället att vara på under veckan efter Midsommar.

På plats under veckan finns:

Studiefrämjandet Mitt
Särnaharren
Särna Idre FVOF
Orsa Fiskecenter
BIOS - Fiske och Uteliv
Jim Sammons
Scandinavian Fly Fishing Systems
Ola Spång
Tobias Fränstam
Lubbe Pytel
Fishing with Bozell
med flera

Varmt välkomna till en underhållande och informativ vecka på Särna Camping!

Abborre med drag Foto: Jan Ekebjär

Magnus Bozell Verksamhetsutvecklare
 • Text: Madelene Byström
 • Senast ändrad: 12 maj 2023