Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

  • Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Fast forward – ny cirkel om jämställd musik

Det går framåt i musikbranschen, men för långsamt, är en uppfattning som delas av många. På festivalscener och i replokaler dominerar fortfarande männen. Fast Forward är ett nytt studiecirkelmaterial om jämställd musik. Tidningen Cirkeln ges ut av Studiefrämjandet.

Under flera år har Studiefrämjandet jobbat aktivt för en mer jämställd musikscen. Det går framåt i musikbranschen, men för långsamt, är en uppfattning som delas av många. På festivalscener och i replokaler dominerar fortfarande männen. Den nya studiecirkeln Musik & jämställdhet – fast forward! sätter fingret på varför det ser ut som det gör – och hur läget kan förbättras.

Studiecirkeln utgår från den uppmärksammade satsningen Skapelsen, som drevs av SKAP (Sveriges kompositörer och textförfattare) och lyfte fram musikhistoriens alltför osynliga kvinnor. I Skapelens podcast berättar bland andra Silvana Imam och Robyn om sina erfarenheter av musikbranschen.

Den nya studiecirkeln utgår från podcasten och är upplagt för tre träffar med rubrikerna:

  • Att vara kvinnlig musiker – då och nu
  • Kvinnors roll i musikbranschen
  • Från ord till handling

– Jag är glad att vår satsning Skapelsen kan leva vidare och fortsätta verka för en jämställd musikbransch, säger SKAP:s ordförande Alfons Karabuda om satsningen.

Läs mer om studiecirkeln och ladda ner handledningen till cirkeln på www.studieframjandet.se/fastforward.