logo

Tusen trädgårdar

Är du en stolt odlare och vill visa upp din kolonilott, villaträdgård, slottspark eller balkonglåda? Välkommen att delta i tusen trädgårdar! Nästa tillfälle är söndagen den 1 juli 2018


Tusen Trädgårdar 2016

Vill du se vilka trädgårdar som har öppet där du bor? Besök Trädgårdsriket på www.tradgardsriket.se. Gå till HEM och HITTA TRÄDGÅRD. Där kan du välja att söka på trädgårdar i din kommun, landskap eller valfritt. Kryssa i rutan ”Tusen Trädgårdar 2016” så får du fram de trädgårdar som har öppet den 3 juli. På kartan ser du var de finns.

 

 

Vad är Tusen Trädgårdar?


En dag vartannat år öppnar trädgårdsföreningar, koloniföreningar, trädgårdsamatörer, stadsparker, villaägare, kyrkogårdar och andra trädgårdsentusiaster gratis upp sina trädgårdar för att ge möjlighet till tusen och åter tusen vackra trädgårdsupplevelser i vårt avlånga land. Vi kallar det Tusen Trädgårdar.


Bakom arrangemanget står tre organisatörer med stolta, gröna traditioner; Riksförbundet Svensk Trädgård, Gunnel Carlsons Trädgårdsriket samt Studiefrämjandet.

 

Alla som vill visa sin trädgård, privatpersoner, koloniområden eller offentliga trädgårdar och parker kan vara med.  


Gunnel Carlson som året om reser runt i landet och pratar trädgård rekommenderar alla att vara med:


– Det kan vara ett stort steg att öppna sin grind och visa sin trädgård den allra första gången. Men den som en gång har varit med om Tusen Trädgårdar är gärna med igen. Anledningen är förstås att man får så himla mycket tillbaka när man visar sin egen trädgård. Massor av nya idéer, glada tillrop och inte minst nya vänner för livet! Att visa sin trädgård för andra ger också ofta ny kunskap, man kanske äntligen får veta namnet på den där växten vars etikett blåst bort!

 

 

Är du redo för Tusen Trädgårdar 2018?

Checklista för visningsträdgårdar

 

 

Lite fakta om Tusen trädgårdar 2014:
2014 höll 704 trädgårdar öppet för besökare, varav flera koloniområden.

45 % deltog för första gången 2014

180 trädgårdsägare var med för tredje gången

88 % var nöjda eller mycket nöjda med dagen

74 % tyckte att det kom lagom mycket folk

närmare 89 % tyckte att det var rätt tid på säsongen (juni)

hela 79 % kan tänka sig att vara med igen 2016