logo
spel sverok rollspel

Spela Spel med oss!

Hos oss på studiefrämjandet värnar vi för dina intressen.
Tycker du om att spela spel, eller är du med i en förening kopplad till Sverok så kom och prata med oss på studiefrämjandet om vad vi kan ha för utbyte av varandra.

 

Under samlingsnamnet spelkultur döljer sig en rad olika aktiviteter: levande rollspel, lajv, brädspel, figurspel, kortspel och dataspel.

 

Spelkultur lockar tusentals unga, men verksamheten är öppen för alla intresserade. Vi samarbetar med Sverok, Sveriges roll- och konfliktspelsförbund. Tillsammans med dem anordnar vi kurser och cirklar.

 

Du som redan håller på med rollspel kan få hjälp med att starta en cirkel, till exempel om en viss tidsepok, scenarioskrivande eller figurmålning. Här finns också möjligheter till cirklar i konsthantverk, arkeologi eller forntida matlagning.


Läs mer om spelkultur och studiecirklar

Oavsett om du är nyfiken, nybörjare eller erfaren rollspelare – ta kontakt med Studiefrämjandet på din ort så berättar vi mer.


Du kan också kika i vårt utbud om det är något lajv eller någon introduktion till roll och konfliktspel på gång!

 

Sverok har samlat alla sina konvent, lajv och speltillfällen - där finns sådant vi är med och arrangerar och sådant som arrangeras av medlemmarna själva.


Kika in och se om du hittar något spel eller lajv!

 

Är det så att ni vill bli bättre på att spela de spel ni spelar, eller vill ni hitta nya former och nya spel. Vill ni bygga terräng och måla figurer, men har behov av plats eller material. Tycker ni om att sy och hantverka men vet inte var ni kan pyssla. Kom till oss.
Är ni ute mycket i skog och mark, kanske överlevnad eller sjukvård är något för er. Har ni kört fast i ert berättande och vill komma vidare, vad sägs om en skrivarkurs eller spelledarworkshop.


Er hobby är viktig för oss, och vi vill att ni ska lära er och bli bättre i era kunskaper inom de ämnen ni vill bli bättre i.
Vårat nätverk sträcker sig över hela Sverige. Och den största och enklaste hjälpen vi kan ge är att ge er strukturen och stödet genom en studiecirkel.
Läs mer om hur du startar en studiecirkel.


Om ni har några frågor eller vill veta mer, kontakta:
Tim Hintsov, Kulturhandläggare

SVEROK är Förbundet för dig som tycker om att spela spel som hobby.

 

sverok logga 2013 PNG