logo

Musikteori i praktiken (för Nackabor 13-19 år)   
Musikteori i praktiken är till för dig som gått några terminer på instrument eller sång och behöver grundläggande kunskaper inom musiklära, gehör och notläsning. För dig som funderar på att satsa på en högre musikutbildning, t ex musikgymnasium, hjälper denna kurs dig med förberedelserna inför antagningsproverna.

 

Vi går igenom allmän musiklära, t ex notkunskap, rytm, melodi och tar upp viktiga musiktermer. I kursen ingår även sådant som gehörsträning, harmonilära och ackordbyggnad. Läraren går lugnt och metodiskt tillväga och utgår ifrån din praktiska verklighet och musikaliska nivå. Ditt instrument och spelande är hela tiden i fokus. Här handlar det om att på ett lustfyllt sätt lära sig hur musik är uppbyggd!

 

Kurslokaler: Studiefrämjandet, Finntorpsvägen 3C i Nacka

 

Musikteori i praktiken- nybörjare, fortsättning & avancerad: 

 

 

  • 15 Kurstillfällen per termin.
  • 1-2 deltagare 30 min eller 3-4 deltagare 45 min.
  • Lektionerna hålls på vardagar mellan kl 14.00-21.00

 

 

 

Avgift: 1 080 kr per termin (15 tillfällen)

 

Intresseanmälan till testlektion:

 

Välkommen att prova på en gång innan du bestämmer dig! Ring 076 - 249 32 12 eller e-maila nacka@studieframjandet.se  Ange då ditt barns namn, personnummer och ditt telefonnummer dagtid så kontaktar vi dig om en lämplig tid och dag!

Du  behöver därefter anmäla dig ”på riktigt” på Nacka kommuns hemsida för att få den subventionerade avgiften.

 

Ovanstående kursavgifter inkluderar ej kurslitteratur/material. 

 

Vår musikkursundervisning startar vanligtvis vecka 36 på höstterminen och vecka 5 på vårterminen. Men observera att vi  tar emot deltagare hela terminen i mån av plats!