logo

Våra kurser

Lär dig mer eller börja från början hos Studiefrämjandet. I våra kurser får du utvecklas in din egen takt och i din egen stil. Ensam eller tillsammans med andra!

På de flesta håll kan vi erbjuda rock- & popskola för nybörjare (kallas ibland Musikakuten, Rocklab eller Rockverkstad) och på många platser har vi också sång- och instrumentkurser som man kan anmäla sig till. Sök på din ort i vårt kursutbud!


Workshops & clinics


Ibland behöver man som musiker eller grupp lite extra input eller ny inspiration. Kanske lära sig mer och hur man bäst sprider sin musik på nätet. Kanske lyssna på en kändis som berättar om sin musikkarriär eller lära sig nya sång- och instrumenttekniker.

Vi anordnar workshops i allt från låtskrivande och marknadsföring till ljud- och ljusteknik.  Kontakta oss och berätta vad du behöver! 


Musikcirkelledarutbildning (MCU)


Vi erbjuder alla musikgrupper som spelar hos oss en grundutbildning som vi kallar MCU. Där ger vi dig en introduktion till Studiefrämjandets musikverksamhet och berättar om allt vi kan erbjuda som stöd för din och gruppens utveckling. 

Vi går också igenom hur just din grupp jobbar och diskuterar på vilka sätt ni kan arbeta mer effektivt tillsammans för att nå era mål. Dessutom får du lära dig mer om musikbranschens olika aktörer.

 

10-11 nov 2012 Inbjudan till MCU för dig och ditt band!


Musikcirkelledarutbildning (MCU) innehåller:

Repetitionsteknik och replokal - är ni trötta på att inget händer. Hur utnyttjar vi vår reptid på bästa sätt, tips och idéer.
Gruppdynamik - Hur kan vi som grupp bli bättre. Konflikter i replokalen.
Att skriva låtar - Hur gör man 20 låtar på en kväll?
Vad är Studiefrämjandet och folkbildning?
Tips och råd inför demoinspelningen.
Hur kommer man i kontakt med
 skivbolag och hur skaffar man sig spelningar.
Livespelning - Vad ska man tänka på?

Kursledare:
Ulf Widlund, har 15 års erfarenhet som studio/turnémusiker, med bl a Ulf Lundell och Mikael Rickfors. Ulf har turnerat i både USA och Europa med det egna bandet The Leather Nun. Han arbetar med utbildningar och skriver i tidningen Musiker-Magasinet.

Platsantalet är begränsat. Därför erbjuds i första hand 2 personer/band - ledare + bandmedlem möjlighet att vara med.

Vid anmälan uppger ni namn, adress, telefonnummer, mobilnummer samt vilket insturument ni spelar. Medtag egna bandinstrument och sladdar - trummor och stärkare finns på plats.
Ingen kursavgift (värde ca 1200 kr/person), fika och lunch ingår båda dagarna.

Anmäl ditt intresse till: 
Lars Wallin, 0522-779824 el. 0739-306032
mail till Lars W