logo
Dista - musik för tjejer

Jämställd musik

Spelar du? Sjunger du? Eller producerar du musik? Vill du arrangera spelningar? Är du eller vill bli ljudtekniker? 

 

Om du är tjej och sysslar med musik så är du helt rätt målgrupp för oss! Vi arbetar för jämställdhet på och runt landets musikscener. 

Vårt arbete varje dag är att stötta, utveckla och peppa ungdomar inom deras musikintresse. Vi lägger extra tid och resurser för att musiken ska bli ett lika naturligt val för tjejer som det redan är för killar och att alla får samma förutsättningar oavsett om hen har musik som hobby eller som karriärssatsning.

 

Vi har ett bredare spektrum än vad som traditionellt är beskrivet som man och kvinna. Utsidan defininerar inte alltid människan identitet. Hos oss behöver du aldrig undra om du passar in, för det gör du alltid!

 

Hör av dig till

Heléne Zetterholm  
Verksamhetsutvecklare för band inom Kronobergs län.
0470-76 29 15   

helene.zetterholm@studieframjandet.seHär kommer några bra tips!


Nätverket

I Växjö har vi bildat ett nätverk av tjejer som är musiker, ljudtekniker, musikproducenter, arrangörer mm. Om du önskar gå med i Nätverket på Facebook så mejlar du

 

Rättviseförmedlingen
Denna organisation jobbar för att konstruktivt korrigera skevheter i vårt samhälle. Här hittar man bl a kompetenta kvinnliga föreläsare, tekniker, musiker mm. Ingen kan längre skylla på att man inte hittade rätt kvinna för jobbet. Anmäl dig du med!

 

Nätverket 50/50
Vi är medlemmar i Nätverket 50/50 som är ett växande nationellt nät av organisationer som verkar för jämvikt mellan könen på och runt musikscenerna. Här finns massor av intressant att läsa.  

 

Femtastic

Just nu samarbetar vi med Femtastic där dem tillsammans med Cleo turnerar runt i land och rike med workshophelger för tjejer. Man får prova att rappa, spela musik, testa studio osv. 14-15 mars i Växjö. Läs mer här