logo
Musik

Gitarrkurser

Nybörjare
Här läggs grunderna i form av ackordkunskap, komprytmik och att spela melodier efter tabulatur. På alla våra kurser sätter vi eleven i centrum och anpassar om möjligt lektionerna efter elevernas önskemål. Det kan till exempel gälla vilka låtar man vill lära sig. Kursen lämpar sig för både akustisk och elektrisk gitarr.


Fortsättning
Kurser för dig som förstår tab-systemet och melodispel, du kan en del ackord och hur man kompar med dem . Nu börjar vi snegla på barréackord och en del svårare grepp.


Blueskurs
Kurser för dig som vill gå från luftgitarr till the real thing.
En av idéerna med blueskursen är att om man går tre kursomgångar får lära sig tre olika olika delar av bluesspelande: Komp, improvisation och att spela låtar tillsammans.
Det står naturligtvis varje elev fritt att välja ett annat upplägg, men innehållet i kurserna är komp, riff och solo.


Seniorgitarr
Dagtidskurser för lite äldre deltagare, cirka 60+.
Ett bra tillfälle att hålla fingrar och hjärna vitala. Vi spelar lugnare musik med "snälla" ackord. I den här kursen kan man också bekanta sig med klaffgitarren som ger alla chansen att få spela gitarr genom en enkel men genial teknik. Klaffgitarr är även mycket lämplig för dig med svaga fingrar eller dålig motorik.


Klaffgitarr
Du vill kompa, men fingrarna snubblar. Känns det igen?
Klaffgitarren gör det möjligt att enkelt kompa till tusentals låtar. Kom snabbt igång med vår grundkurs.


Gitarrkurs varannan vecka
För dig som jobbar skift eller har svårt att gå kurser varje vecka erbjuder vi kurser för nybörjare och fortsättare. I första hand anordnas dessa kurser på dagtid, hör av dig för info.


Gitarrkurser som företagshälsovård
45 minuter gitarrkurs varje vecka i syfte att må bättre. Musik är oslagbart för att rensa hjärnan och "ladda batterierna".


Varje kurstillfälle är 45 minuter
Allt kursmaterial är gratis, men man bör ha en egen gitarr (akustisk eller elektrisk).
OBS: Vi kan även erbjuda kurser på dagtid.


Kursledare är S-O Malmsten


Gitarrkurser anordnas i Västerås, Köping, Kungsör.

 

Här kan du anmäla dig till en gitarrkurs.